algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Conclou la investigació per corrupció a IB3

La Guàrdia Civil lliura a la Fiscalia les seves conclusions perquè analitzi possibles delictes durant l'època Matas

La Guàrdia Civil ha donat per conclosa la investigació per presumpta corrupció a IB3 durant el Govern que presidia Jaume Matas. Els resultats de les gestions efectuades s'han remès a la Fiscalia perquè, si aprecia indicis de delicte, els enviï a un jutjat d'instrucció. Com s'ha anat informant en aquest diari des que es considerà iniciada l'operació Camara, les investigacions començaren a partir de les declaracions que efectuà davant la Guàrdia Civil i els fiscals Anticorrupció de les Illes Balears Luis Velasco, que va ser director de programes de productores de José Luis Moreno.

Segons aquest testimoni, i entre altres presumptes delictes, almenys una vegada Moreno hauria lliurat 250.000 euros dins un sobre a l'expresident Jaume Matas per tal de veure's afavorit en la concessió de programes. A més a més, Velasco assegura que es "compongueren" les concessions a una empresa de Moreno per construir decorats. En un altre apartat de la denúncia, i com a curiositat, conta que en un programa de l'horabaixa, i la productora del qual era de Moreno, es contractà una pitonissa perquè era amiga de Rosa Estaràs i de Maite Areal (esposa del llavors president).

En la investigació, s'ha dedicat també un apartat al "forat" econòmic del canal autonòmic públic. Velasco parla així mateix d'un dinar al qual assistí amb José Luis Moreno, Jaume Matas i l'expresident de la Generalitat valenciana Eduardo Zaplana, que es pagà amb diners públics quan, segons el mateix testimoni, era un menjar "normal".
Arran de l'inici d'aquestes investigacions, es reberen tres denúncies anònimes a la Fiscalia Anticorrupció de les Illes Balears per presumpta corrupció amb el patrimoni de l'expresident del Goven balear Jaume Matas. No es descarta que, al final, es pugui ajuntar a les mateixes diligències la denúncia contra Matas en l'operació Camara, en el marc de la qual s'investiga sobre el seu patrimoni personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 14 anys
Creuen que si ens deixen veure TV3 encara hi haurà menys gent que mire IB3. I com que ja són poquets els que la veuen... I això és que ara manen "els bons".
Valoració:3menosmas
Per I què et pensaves?, fa mes de 14 anys
Aquesta gent que censura deu enyorar en Franco! Faccio!
SI no ens tornen TV3, IB3 no valdrà res perquè ningú de nosaltres la mirarà. Les parabòliques faran l´agost!
Valoració:8menosmas
Per TV3VOLEM, fa mes de 14 anys

La pitjor corrupció d'UM3 és que ens censurin TV3...

VOLEM TV3 !!!! I TOTS ELS CANALS CATALANS !!!!

SENSE CENSURES !!!!
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente