cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Vocals socialistes al CGPJ no votaren la candidata d'Antich per al TSJB

La magistrada Carmen de España només obtingué 6 dels 21 vots a l'òrgan judicial, on el PSOE té 9 representants. Felisa Vidal, cap dels serveis jurídics del Govern Matas, guanyà amb 12 suports

Un gol per tot l’escaire, però en pròpia porta, del Govern de Francesc Antich. Així es pot explicar el nomenament de Felisa Vidal com a nova magistrada de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB). Ni els vocals socialistes en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l’òrgan que havia d’escollir entre la terna aprovada pel Parlament balear, no votaren de manera conjunta la candidata del PSIB, Carmen de España.

Vidal, excap de l’Advocacia de la Comunitat durant el Govern de Jaume Matas, havia estat proposada pel PP balear dins una terna aprovada per unanimitat en el Parlament, en la qual també hi eren Carmen de España i Francesca Mas (Bloc). L’acord entre els partits balears era que la candidata socialista fos l’escollida, perquè la plaça de magistrat a cobrir és la que deixà vacant Miquel Massot, proposat en el seu moment pel PSIB. Un acord que el CGPJ sempre havia respectat, fins dijous.

El màxim òrgan del poder judicial trià Felisa Vidal per 12 vots de 21. Carmen de España només n’obtingué sis, per dos Francesca Mas i un en blanc. Si es té en compte que la distribució del CGPJ és la següent: 9 representants del PSOE, 9 del PP, un del PNB i un altre de CiU, s’evidencia que els vocals socialistes no seguiren cap directriu per tal d’escollir la magistrada proposada des d’aquí, al marge del vot de la resta, on hi ha el mallorquí Antoni Montserrat (PP).

Fonts autoritzades del CGPJ explicaren ahir que aquesta distribució del vot impedeix fer una lectura que una "majoria conservadora" de l’òrgan judicial hauria impedit l’elecció de De España i es limitaren a assenyalar que Vidal fou la designada perquè la majoria considerà que presenta un currículum més adient. No obstant això, no pogueren explicar per què en aquest cas s’ha canviat el criteri de no seguir l’ordre de la terna proposada des del Parlament.

D’això es queixà ahir el president del Govern, Francesc Antich, qui assegurà que la decisió del CGPJ "no té precedents", perquè "no s’ha respectat l’acord dels partits en el Parlament". Antich considerà que això "s’ha de resoldre", però no precisà si es referia a una renúncia de Felisa Vidal. La presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, descartà intervenir-hi. Admeté que el CGPJ havia canviat de criteri, tot i que apuntà que això ja no correspon a la Cambra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Demòcrata, fa mes de 13 anys
I tanmateix, PP i PSOE són molt amics a Euskadi, i els seus amics són carn i ungla com es veu quan els socialistes voten la candidata pepera. Tot plegat la justícia seguirà polititzada a favor dels corruptes com s'ha manifestat sempre. Perquè el poder judicial sigui independent s'ha de sotmetre al sufragi.
Valoració:0menosmas
Per Observador, fa mes de 13 anys
Es que, reconeixem-ho, l'esquerra progressista de les Illes no té professionals com el PP. En tots els àmbits, tret, potser, dels mestres i professors de disciplines estranyes a la UIB. Tots els partits del Pacte tenen problemes per trobar gent competent per ocupar els càrrecs polítics i així, és evident, els va als d'Antich. Basta veure el seu nivell d'incompetència.. no tiren els assumptes per envant... tarden a licitar... Res a veure amb la gestió del PP. Els del PP són centelles devora els esquerrans. L'esquerra té molt poca matèria gris, tret de la comunicació i la propaganda.
Valoració:-2menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
El Sr. Antich s'ho ha de fer mirar...I ja és ben hora
Valoració:-1menosmas
Per Rudo, fa mes de 13 anys
De la terna era la millor amb molta diferencia. Els jutges així ho han vist. Fins i tot els socialistes.
Valoració:2menosmas
Per Rudo, fa mes de 13 anys
De la terna era la millor amb molta diferencia. Els jutges així ho han vist. Fins i tot els socialistes.
Valoració:0menosmas
Per tilm, fa mes de 13 anys
Quina pudor! L'entramat corrupte és pertot, que us pensàveu!
Valoració:1menosmas
Per TIJB, fa mes de 13 anys
Una nova magistrada del PP perquè els seus corruptes surtin indemnes. És una d'aquestes mallorquines pijas que només parlen castellà perquè el mallorquí és per a inferiors. I a més és profundament anticatalanista i enemiga declarada de la nostra llengua.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente