algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Grimalt reclamarà a l'Estat el traspàs de competències sobre les aigües litorals que preveu l'Estatut

El conseller de Medi Ambient sol·licitarà la reunió de la Comissió encarregada de les transferències

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ha anunciat avui que reclamarà a l'Estat el traspàs de les competències sobre aigües litorals, per a la qual cosa sol·licitarà la reunió de la Comissió encarregada de les transferències perquè desplegui l'article 32 de l'Estatut d'Autonomia relatiu al traspàs de la gestió del domini públic marítimterrestre a la Comunitat Autònoma.

Durant el ple del Parlament i en resposta a una interpel·lació formulada pel PP, Grimalt va comunicar la seva intenció d'exigir a l'Estat l'esmentada transferència (recollida en el punt 17 de l'article 32 de l'Estatut), després de recordar que en la gestió del vaixell Don Pedro, enfonsat en aigües d'Eivissa l'11 de juliol del 2007, el Govern «va fer el que va poder i el que estava a la seva disposició» i va al·ludir a les «carències competencials» de l'Executiu autonòmic per actuar en aigües litorals pertanyents a l'Estat.

Mentrestant, des de la formació popular, Miguel Àngel Jerez ha expressat la seva preocupació davant el «risc de contaminació existent» a la zona de l'enfonsament, pròxima al parc natural de Ses Salines, així com la «falta de sensibilitat» de les administracions en relació amb les indemnitzacions dels afectats. En aquest sentit, va anunciar que el PP presentarà una moció dirigida a debatre solucions als «prejudicis» ocasionats, sobretot en el cas dels comerciants de la zona.

Sobre aquesta qüestió, Grimalt va fer una repassada a les actuacions portades a terme pel seu departament i va recalcar que, malgrat que les competències sobre la gestió d'aquest tipus de sinistres és de Madrid, «sí que tenim molt que dir». Alhora, ha expressat la seva preocupació pel busseig i les immersions que es practiquen a la zona afectada i va recalcar el necessitat que l'Estat controli aquestes activitats «de manera exhaustiva», alguna cosa que demanarà pròximament al Ministeri de Medi Ambient.

Durant la seva intervenció a la sessió plenària, el conseller va manifestar que des del seu departament acataran la decisió adoptada pel Ministeri de deixar el vaixell en el fons del mar per no suposar perill ni impediment per a la navegació, en estar avalada aquesta mesura per informes tècnics «de prestigi», malgrat que la Conselleria «hagués preferit reflotar-lo».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.