nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Medi Ambient obté de Madrid la gestió del parc de Cabrera

La Conselleria ha aconseguit també la cessió del centre d'interpretació ubicat a la Colònia de Sant Jordi. El Ministeri de Medi Ambient haurà d'aportar-hi 4,8 milions pel traspàs de les competències

Les Illes Balears seran les encarregades de gestionar el Parc Nacional maritimoterrestre de l’arxipèlag de Cabrera a partir del pròxim mes de juliol. Això es desprèn del principi d’acord assolit entre el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu Rocamora, segons el qual el Ministeri de Medi Ambient es comprometrà a traspassar les competències sobre aquest espai natural. A més, Madrid cedirà també a Balears l’administració del centre d’interpretació del parc, que es troba ubicat a la Colònia de Sant Jordi.

Madrid destinarà un total de 4,8 milions d’euros al traspàs, tal com es confirmà ahir des de la mateixa Conselleria. D’aquesta quantitat, 3,6 milions seran per a la gestió del parc i els 1,2 restants per al centre d’interpretació. De fet, la manca d’acord entre Balears i Madrid sobre la dotació corresponent a aquesta darrera instal·lació es convertí en l’escull principalque havia retardat el final del procés. En un primer moment, la Conselleria de Medi Ambient havia sol·licitat 5,2 milions d’euros a canvi d’assumir les transferències, però el Ministeri es plantà en tan sols 4 milions.

Pendent de ratificació

L’acostament de posicions va propiciar que divendres passat s’assolís un principi d’acord que, segons confirmà aquest diari, haurà de ser ratificat en les pròximes setmanes per la corresponent comissió mixta, integrada per representants del Ministeri i la Conselleria, i una altra de tècnica.

La satisfacció pel principi de consens que permetrà a Balears gestionar l’arxipèlag és total a Medi Ambient, tal com manifestaren ahir fonts de la Conselleria. De fet, Miquel Àngel Grimalt ja va anunciar fa unes setmanes que un dels objectius prioritaris que s’ha fixat la Conselleria de Medi Ambient és aconseguir ampliar l’extensió de la superfície protegida del Parc Nacional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 15 anys
mira francesc, planicia va esser comprada gracies als diners aconseguits per ERC del govern central, els de UM, TOTS, estan de parasits a l´administracio per viure dels impostos i per adjudicarse la feina feta per els altres
Valoració:16menosmas
Per Biel, fa mes de 15 anys
Només li manca a Grimalt, per tal de ser un bon conseller, posar un poc d´ordre als alts funcionaris de la seva Conselleria, que no fan més que arribar tard a la feina, fer berenades de 1-2 hores, i abandonar els llocs de feina 0.5-1hora abans de que acabi la jornada laboral. És vergonyós, per la gent de defora de l´Administració, haver d´esperar a que els "senyorets" caps de servei o de secció, es dignin a fer acte de compareixença. Així mateix és vergonyós veure que el funcionariat d´aquesta administració dedica el periode laboral a la complicadíssima tasca de passar el temps (bé mirant internet, llegint el diari o jugant a solitaris). Un poc d´ordre a la Conselleria senyor conseller, un poc d´ordre, de manera que la gent que us visita (com jo mateix), no se´n adoni clarament de què un 80% de la gent que hi fa feina no fa absolutament res.
Valoració:5menosmas
Per Francesc, fa mes de 15 anys
Cal felicitar Miquel Àngel Grimalt per la seva eficaç gestió a la Conselleria de Medi Ambient.Segon èxit en poc temps:primer va ser Planícia i,ara,Cabrera.Grimalt és el contrapunt a la política de Nadal: eficàcia,discreció ,lleialtat enfront de figurera,ganes de pintar-la,deslleialtat permanent i mediocritat ,Unió Mallorquina hauria de pensar què és el que s'estimen més els seus electors.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente