algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Manera 'pren nota' dels síndics, però apunta al PP

Diu que bona part de les recomanacions ja s'apliquen i hi han més controls, però recordà que el pressupost de 2007 era de Matas

"Prenem nota" fou la resposta del conseller d’Economia i Hisenda, Carles Manera (PSOE), a les recomanacions fetes pels síndics de comptes en el seu informe de fiscalització de l’exercici 2007. El responsable econòmic afegí que moltes de les seves recomanacions ja s’estan aplicant, però recordà que moltes no són gràcies a ell, sinó al PP, perquè l’any 2007 fou el Govern de Jaume Matas (PP) qui elaborà el pressupost i quan el Pacte arribà al poder els comptes públics tenien un grau d’execució "molt elevat". Entre moltes altres recomanacions, els síndics reclamen un redimensionament del sector públic, demanen més controls en l’adjudicació de subvencions i alerten d’un ús abusiu dels fraccionaments de contractes per evitar els concursos públics.

Manera afirmà que el Pacte ha intensificat el "rigor" i "control" pressupostari, però va admetre que encara se n’ha d’aplicar més a les empreses públiques, fundacions i consorcis. Això es preveu fer amb la futura llei del sector públic, que s’ha d’aprovar enguany. El conseller recordà que a partir del 2008 s’apliquen mecanismes de control de despesa més estrictes, amb la creació d’intervencions delegades a les conselleries. D’aquesta manera, es compleixen ja algunes de les recomanacions de la Sindicatura de comptes. Aizò no obstant, "no vol dir que tot s’hagi resolt al cent per cent", afegí Manera, qui va deixar clar que caldrà esperar al proper informe de la Sindicatura per conèixer si encara queden qüestions per reoldre en la gestió dels comptes públics.

La nova llei del sector públic s’aprovarà enguany

El conseller Manera avançà que la nova llei del sector públic, que s’ha d’aprovar enguany, ha de servir per intensificar els controls a les empreses públiques, fundacions i consorcis, i que aquests siguin previs i no posteriors com fins ara. Tot i que la futura llei està "en un estat avançat", el responsable autonòmic advertí que és "complicada" perquè s’hi ha d’aplicar més control sense que això vagi en detriment de la flexibilitat del sector públic. La llei també ha de servir per redimensionar el sector públic, que amb el darrer Govern del PP s’incrementà un 68% i ara gairebé no s’ha reduït.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.