cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Antich: “Balears aguanta la crisi millor que la resta”

El president del Govern sosté que tots els indicadors demostren que l'economia de les Illes afronta la situació amb més fortalesa i nega que l'Executiu infli les seves previsions de creixement per a enguany

El president del Govern, Francesc Antich, sostingué ahir en el Parlament que "tot els indicadors econòmics" demostren que "Balears aguanta la crisi millor que la resta de territoris". En resposta a una pregunta en el ple de la cap de l’oposició, la popular Rosa Estaràs, Antich admeté que actualment es pateix "una crisi de cavall", però subratllà que es tracta d’una situació en un "context global", que a les Illes ha estat propiciada per "causes externes" i agreujada per un model anterior del PP "que res no hi ajuda". Durant el seu debat amb Estaràs, el cap de l’Executiu rebutjà l’acusació de la portaveu del PP, segons la qual el Govern "no diu la veritat" sobre la situació de l’economia balear perquè està inflant de manera premeditada les previsions de creixement per a enguany.

Antich recordà que el conseller d’Economia, Carles Manera, ha rebaixat aquesta previsió d’un 0,8% inicial fins a una forquilla d’entre un 0,5 i un 0,2%, i afegí que la resta d’organismes ho han fet de manera semblant entre un 0,5 i un 0%, excepte la Cambra de Comerç, que ha previst una recessió d’un 1,5%. El president del Govern, a més, apuntà a les darreres dades sobre la taxa d’atur del febrer, que reflecteixen que Balears ha estat l’única comunitat on no ha augmentat, per assenyalar "amb prudència" que l’economia balear afronta amb fortalesa la crisi. Antich insistí una vegada més a subratllar l’esforç que fa el seu Executiu per "seure i pactar" amb els diferents agents socials les polítiques que s’han de desenvolupar en aquest context.

Però fou a l’hora de valorar els efectes de l’anterior model econòmic del PP quan el president es mostrà més dur. Després de la contraposició feta per Estaràs amb l’actual, –"amb el PP Balears creixia al 3%"–, Antich assegurà que ara es pateixen les conseqüències "d’un model especulatiu de creixement desmesurat, que és el que sempre ha impulsat el PP quan ha governat". Un clàssic de l’argumentació del president del Govern.

Estaràs exigeix al president que comparegui en el Parlament per explicar les mesures del seu Govern

La presidenta del PP i cap de l’oposició, Rosa Estaràs, exigí ahir al president Antich que comparegui davant el Parlament de manera extraordinària per donar explicacions sobre les mesures que ha emprès el seu Govern per fer front a la situació de crisi econòmica. Unes mesures que ja avançà que el seu grup considera totalment insuficients. Antich evità contestar-li en reiterades ocasions i apuntà que ja va comparèixer amb aquesta intenció el mes de juliol passat. Això va fer que Estaràs recordàs que des d’aleshores el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja ho havia fet en tres ocasions més davant el Congrés dels Diputats, per la qual cosa reiterà la demanda i advertí el president del Govern que l’obligarà a donar explicacions a la Cambra a través d’una interpel·lació. "És trist que es negui a tenir un debat sobre això", lamentà la popular, que ni així obtingué resposta d’Antich. La presidenta del PP féu una segona pregunta al president del Govern durant el ple d’ahir, amb la qual criticà que la manca de consens polític que hi hagué en el Pacte entorn del projecte del segon cinturó propiciarà que aquesta infraestructura no estigui llesta quan s’obri l’hospital de Son Espases, amb la qual cosa s’hi dificultaran els accessos.

Antich defensà els canvis introduïts en el projecte respecte al del PP, assegurà que ara és "una via connectora" –Estaràs havia fet befa d’aquesta denominació– i aprofità la qüestió per respondre a Estaràs que a Son Espases "el que estam fent és arreglar el caramull de problemes que vostès ens deixaren". A més, recordà la recent sentència del Tribunal Suprem que posa en solfa la requalificació de terrenys per fer l’hospital. A aquesta mateixa qüestió es referí ahir el portaveu del Bloc, Biel Barceló, que acusà Estaràs de "demagògia baratera" i de tenir una "barra increïble" per referir-se als accessos quan fou el PP qui n’escollí els terrenys. Però, al mateix temps, advertí el PSOE que ara ha d’estar preparat per assumir les responsabilitats que es derivin de les sentències judicials, després que decidís continuar amb el projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 15 anys
Potser va estudiar amb aquesta normativa que permet avançar de curs amb un caramull d'assignatures suspeses.
Valoració:1menosmas
Per Apocalíptic, fa mes de 15 anys
Uep!.Ara ens ha sortit economista. M'imagin que de la mateixa escola de Zapatero, Solbes i tota la tropa que negava la crisi i que suspengueren per juny i setembre, però encara cobren.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente