algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

Antich destaca l'aportació dels immigrants a la riquesa de Balears

El president del Govern, Francesc Antich, ha destacat que l'aportació que vénen realitzant en els últims anys els immigrants a la riquesa de les Balears “és una realitat” i que el seu pes en l'economia de la Comunitat Autònoma és “un dels més alts” de l'Estat espanyol, per la qual cosa “han contribuït al creixement” de les illes de forma directa i indirecta, en generar la necessitat de crear més serveis i infraestructures.

Així ho ha manifestat avui Antich, en el parlament inaugural que ha ofert en la jornada 'La immigració a Espanya: elements per al debat sobre els seus efectes econòmics', que organitza la Fundació Ramón Areces, i que acull l'Escola d'Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears (UIB) fins demà dimecres, amb l'assistència de devers un centenar de participants i un selecte grup de ponents que aborden diversos aspectes d'interès.

En el seu parlament, el president ha destacat també que la Conselleria de Afers Socials, Promoció i Immigració treballa, junt amb els agents socials, en l'elaboració i la posada en marxa del 'Pacte per la immigració', un acord que, segons ha detallat, “ens ha de permetre una iniciativa conjunta entre institucions i societat”. I, en aquest sentit, ha considerat que les jornades que han començat avui “ajudaran a millorar les nostres accions en un tema tan important”, segons ha dit.

Antich ha considerat que la immigració és un “fenomen complex” que requereix una gran quantitat d'intervencions polítiques i administratives de tipus “transversal”, especialment en els àmbits sanitari, dels serveis socials i educatiu, ja que el 16 per cent de l'alumnat de les illes és estranger, amb un total de 121 nacionalitats representades actualment en els centres educatius de l'arxipèlag.

Per fer front a aquesta situació, que s'ha manifestat en els últims anys -en passar la població dels 786.000 residents censats el 1999 a més d'un milió en l'actualitat-, el president del Govern ha exposat que la Conselleria d'Educació i Ciència va llançar el 'Pla integral d'acollida', que suposa una inversió de 5,2 milions d'euros en diverses accions destinades a aconseguir una ràpida integració dels nous habitants de la Comunitat Autònoma.

A això, ha agregat que el departament d'Afers Socials, Promoció i Immigració va incrementar en un 50 per cent els pressuposts destinats a la contractació de mitjancers culturals i sanitaris, amb la qual cosa també s'espera aconseguir un efecte integrador. Aspecte que també es promou des de la Conselleria de Salut i Consum, que ha instal·lat un total de 40 punts de traducció simultània en centres de salut insulars, facilitant així la tasca dels professionals.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 15 anys
El problema de tots els polítics és que tenen una memòria molt curta i gens de visió de futur, just pensen (quan pensen) en el present. D'acord que en el present hi ha noves aportacions per part dels inmigrants (bona la faríem si amb ells en féssim una exepció). Però, i que me'n deis de les infraestructures existents creades amb les aportacions dels que ja hi érem fa molt d'anys, i que tothom aprofita i abusa ara? Heu vist com estan els hospitals públics? (per cert, no estaria malament fer un estudi per veure la relació inmigrants-no inmigrants en referència a la població i en referència als usuaris de serveis públics. Potser mos n'enduríem una sorpresa)
Jo només me deman una cosa, han pensat, tota aquesta tropa de polítics, què passarà si aquesta crisi s'allarga massa?
Com diu n'Estudiantet, què ho demostrin amb xifres.
Valoració:5menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 15 anys
Que ho demostri amb cifras. Aquests immigrants no són qualificads, cada un de ells provoca un dèficit de uns 6000 euros per any, un luxe. La inertia de la crisis només ha començat, esperem a la manca de petroli prevista a partir del 2012, dels aliments a partir del 2016. Només basta comparar els anys 1996/1997 amb el 2008 per veure que n'Antich diu mentidas politicas, el seu ofici.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente