algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

El Consell evidencia la necessitat urgent d'un nou finançament

El ple aprova amb el vot en contra del PP els pressuposts de la institució per al 2009, que pugen a 362,9 milions d'euros amb un fort increment. 241 provindran de transferències de l'Estat i el Govern

El ple del Consell de Mallorca aprovà ahir amb el vot en contra dels consellers del PP els pressuposts de la institució per a l’any 2009, que arribaran a 362,9 milions d’euros, gairebé un 24% més que els del present exercici. El debat sobre els comptes públics serví per evidenciar la necessitat urgent de disposar d’un nou sistema de finançament per als consells insulars que eviti la seva dependència d’altres institucions, una qüestió en la qual coincidiren tots els grups a partir de l’exposició del conseller d’Hisenda, Antoni Alemany.

El socialista explicà que l’any que ve 241 dels prop de 363 milions d’ingressos provindran de transferències de l’Estat i del Govern, una situació que propicia la "dependència financera" del Consell perquè, digué Alemany, "tot està condicionat a allò que ens donen però sense un criteri clar; un any de les aportacions de l’Estat i un altre del Govern". UM i el Bloc, socis del Pacte amb el PSOE, i també el PP, a l’oposició, avalaren l’anàlisi apuntant, però, cap a la "manca de senbilitat" de l’Executiu central per resoldre la situació, ja que s’està pendent de la negociació del model de finançament autonòmic. Només després es podrà abordar el finançament dels consells, que reclamen que la reforma de la llei permeti que les institucions insulars participin dels ingressos tributaris del Govern.

Pel que fa estrictament als pressuposts, Alemany insistí que l’esforç de l’increment previst es destinarà a serveis socials i a obres públiques davant l’actual situació econòmica. Els seus socis indicaren que es tracta d’uns comptes "realistes" que mereixen un "vot de confiança". S’ha de fer una menció a part del portaveu d’UM, Miquel Àngel Flaquer, que va ser menys crític del que s’esperava. Tanmateix, aprofità per apuntar que les subvencions nominatives, les anomenades ‘a dit’, ara augmentaran després que UM fos molt criticada per fer-les servir. "El temps ens ha donat la raó, perquè eren necessàries", va remarcar.

Font afirma que l’increment anunciat "és fals"

El portaveu del PP, Jaume Font, fonamentà la seva intervenció a afirmar que l’increment pressupostari anunciat per l’equip de govern "és fals". Font explicà que a 30 d’octubre d’enguany el Consell ja s’ha gastat, "i ha passat per Intervenció", una quantitat similar a la que s’ha pressupostat per a tot l’any 2009. Durant el debat, el conseller d’Hisenda, Antoni Alemany, li rebaté la crítica explicant que ni enguany ni en el proper exercici no s’inclouen els doblers que després arriben a través dels convenis amb l’Estat i el Govern, una quantitat entorn dels 50 milions d’euros, assegurà.

"Incompleixen la llei"

El portaveu popular també criticà de manera especial que els comptes presentats "incompleixin la llei" d’estabilitat pressupostària. UM, a diferència del Bloc, mostrà la seva "gran preocupació" per aquest fet. Alemany admeté l’incompliment, però ho justificà per la necessitat inversora davant la crisi i es mostrà convençut de resoldre-ho durant l’exercici amb un pla financer. A part de presentar una esmena a la totalitat dels pressuposts, el grup de consellers del PP en presentà 44 de parcials. Totes foren rebutjades i els populars acabaren votant en contra dels comptes públics de la institució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per WhoxprotSaxop, fa mes de 14 anys
http://forum.37signals.com/basecamp/users/17324 pornhub alternatives
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente