cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

IB3 tindrà el mateix pressupost que fa 3 anys

Martorell assumeix la reducció amb “valentia i il·lusió” però es lamenta de ser “l'únic departament del Govern” que viu això

La radiotelevisió pública autonòmica disposarà durant l’any que ve d’un pressupost similar al de fa tres anys, el 2006, el primer exercici regular d’emissions d’IB3 després de la seva posada en marxa per part del Govern del PP. El director general de l’ens, Antoni Martorell, explicà ahir al Parlament que assumeix amb "valentia i il·lusió" una reducció pressupostària que deixarà la partida total en uns 43,5 milions d’euros, uns 9 milions menys que enguany.

No obstant això, i després d’admetre l’objectiu de racionalitzar la despesa de l’ens i el seu redimensionament d’acord amb l’Executiu, Martotell no s’estigué de lamentar que "som l’únic departament del Govern que l’any que ve tindrà menys recursos". També comparà la situació amb la de Televisió de Mallorca, "a la qual el Consell donarà encara més doblers".

IB3 afrontarà la retallada pressupostària gràcies principalment a la reducció de plantilla que està portant a terme i a la de despeses per la compra de programes i serveis. En el primer cas, Martorell explicà que ja hi ha hagut 15 acomiadaments, tres prejubilacions i 17 reubicacions. En el segon, el nou contracte per a la subcontractació dels serveis informatius s’ha fet per un valor de 8 milions anuals menys. Davant les preguntes dels diferents portaveus, el responsable de l’ens subratllà les dificultats per avançar cap a la internalització d’aquests serveis sempre que no hi hagi el compromís del Govern per assumir l’increment de la despesa de personal, un escenari difícil en les circumstàncies actuals, advertí.

Trasllat de la ràdio

Martorell confirmà que durant el proper any IB3 Ràdio es traslladarà a la seu central de Son Bugadelles, a Calvià. Assegurà que així es podran estalviar fins a 480.000 euros anuals per l’optimització dels recursos i per deixar de pagar el lloguer de l’actual local a Palma. A preguntes dels grups parlamentaris, el director general acceptà la possibilitat que els serveis informatius es traslladin fins al Parc Bit, arran de la petició que ha fet l’empresa que els té subcontractats, SBT, perquè allà hi té la seva seu.

Davant la polèmica suscitada en els darrers mesos, el responsable d’IB3 va ser un altre pic contundent a l’hora d’afirmar que "no es tancarà cap delegació" a les altres illes. Per contra, assegurà que a partir de l’apagada analògica que impedirà les desconnexions insulars, es potenciarà la informació transversal. Així mateix anuncià la imminent creació d’una nova imatge corporativa "més moderna" per competir a l’espai digital.

El PP hi veu persecució i se’n va

Els representants del PP a la comissió parlamentària, amb el seu portaveu, Antoni Serra, al capdavant, abandonaren la sessió en senyal de protestata abans que Antoni Martorell acabàs la seva intervenció. Abans de partir, Serra justificà la protesta per considerar que el director general d’IB3 no estava contestant les seves preguntes i perquè la resta de grups es dedicaven a criticar l’anterior gestió de l’ens per part del Govern Matas.

El portaveu del PP tingué temps per apuntar una persecució dins la radiotelevisió autonòmica i acusà Martorell de fer servir la reducció de plantillla per "eliminar totes aquelles persones que tenien relació amb el PP". Martorell, ja en absència de Serra, ho va negar. Abans, el popular també havia posat en dubte les dades aportades sobre la reducció de la plantilla i criticà el que considerà una ineficàcia de l’actual direcció per augmentar les fonts d’ingressos de l’ens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per uepalei, fa mes de 15 anys
Si mos lleven sa novel·la des vespres, es poble demanarà....SANG!! hahahahahahahahaha
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente