algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

El Consell es congela el sou

La institució segueix les passes del Parlament i el Govern i, per unanimitat, pren la mesura per fer front a la crisi

El Consell de Mallorca seguí ahir les passes iniciades pel Govern balear, el Parlament i l’Ajuntament de Palma i acordà congelar els sous de tots els càrrecs públics com a mesura per afrontar la crisi econòmica. La decisió es prengué ahir per unanimitat en el ple i sense cap mena de discussió. Just originà un comentari de suport del cap de l’oposició, Jaume Font (PP).

La mesura suposarà que la presidenta del Consell, la socialista Francina Armengol, continuï cobrant els 68.337 euros bruts anuals en 14 pagues que percebia fins ara. Els vicepresidents, Antoni Pascual (UM), Antoni Alemany (PSIB) i Joana Lluïsa Mascaró (Bloc), continuarà rebent 64.267 euros bruts a l’any. Els consellers executius –membres del Govern insular– i els portaveus dels grups cobraran 61.108 euros bruts a l’any. I els directors insulars i secretaris tècnics, 52.078 euros bruts. El mateix sou que també cobren els consellers no executius però amb dedicació exclusiva. Els consellers amb dedicació parcial es quedaran amb 26.039 euros i els que no tenen sou continuaran rebent 1.551 euros per assistir a un ple al mes.

Tot i l’acord per congelar els salaris i les dietes dels càrrecs públics, cal tenir en compte que en els anys 2007 i 2008 s’han aprovat increments que han arribat al 60% en el cas dels portaveus i dels consellers amb dietes o del 50% en el cas dels consellers amb dedicació exclusiva. Les pujades de la presidenta i dels vicepresidents i consellers executius, en canvi, havien estat inferiors: del cinc i del vuit per cent, respectivament.

La congelació també afecta el personal eventual del Consell i dels seus organismes autònoms, és a dir, assessors i càrrecs de confiança. Finalment, el Consell congela les assignacions corresponents als grups polítics i que són de 8.973 euros al mes per al PP, de 6.987 euros al mes per al PSOE i de 3.811 euros al mes, respectivament, per a UM i el Bloc.

Armengol canvia a dijous el dia dels plens per poder anar a l’executiva del PSOE

El ple del Consell aprovà ahir per unanimitat canviar el dia dels plens. A partir del gener, deixaran de fer-se el primer dilluns de cada mes i passaran a ser el primer dijous de cada mes. Tot i que en la sessió plenària ningú no justificà el canvi, la proposta surt de la presidenta del Consell, Francina Armengol, que és membre de l’executiva federal del PSOE, un òrgan que se sol reunir en dilluns a Madrid. Segons fonts socialistes, el conseller d’Interior, Joan Lladó, també té reunions d’Esquerra a Barcelona en dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.