nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Garcías no recorre la querella contra Estaràs, malgrat que el jutge hi reconeix “un delicte”

El diputat del PSOE està satisfet perquè queda demostrat que no malversà res i que el calumniaren, tot i que no se'n pot provar l'autoria de la presidenta del PP

El diputat del PSOE a Madrid Antoni Garcías ha decidit no presentar cap recurs a l’acte judicial que arxiva la querella que ell mateix presentà contra la presidenta de PP balear, Rosa Estaràs. Garcías acusava Estaràs d’un delicte de calúmnies per haver insinuat que ell podria haver malversat doblers públics del Govern a través d’uns bitllets d’avió a Cuba quan era conseller del Pacte de Progrés.

El diputat del PSOE ha assegurat que queda "satisfet" amb l’acte del jutge (que també nom Antoni Garcías), malgrat que aquest hagi decidit arxivar la causa.

Els fets que ara es resolen als tribunals es remunten al març de 2007, quan la llavors vicepresidenta del Govern de Jaume Matas formulà una pregunta parlamentària en què insinuava que Garcías podria haver comès un delicte de malversació de doblers públics.

Posteriorment, el Diari de Balears i el diari El Mundo informaren que Rosa Estaràs acusava Garcías i un altre polític d’haver convidat les seves dones a Cuba durant un viatge oficial a càrrec del Govern el novembre del 2000.

Informació falsa

Així, en l’acte de sobreseïment de la causa, el jutge reconeix que existeix un delicte, ja que Antoni Garcías fou calumniat. Tanmateix, apunta el magistrat, no se’n pot demostrar l’autoria directa de Rosa Estaràs, ja que el PP filtrà la informació falsa als mitjans de comunicació a través d’altres càrrecs i del cap de premsa de l’actual presidenta del partit conservador.

El jutge també recorda en l’acte que Rosa Estaràs podria haver evitat la confusa pregunta parlamentària si hagués comprovat l’origen dels bitllets fent una "facilíssima" gestió entrant en contacte amb l’agència de viatges que tramità els bitllets d’avió.

Cal dir que la querella d’Antoni Garcías contra Rosa Estaràs per suposades calúmnies va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ates la condició d’aforada de la diputada del PP balear. Tanmateix, el TSJIB retornà la causa als jutjats d’instrucció de Palma per no considerar aquesta causa de la seva competència. Un cop al jutjat d’instrucció, el misser d’Estaràs demanà l’arxiu de la causa amb el suport del Ministeri Públic.

En l’acte del jutge instructor també es posa de manifest la condició d’aforada de la diputada popular Rosa Estaràs i la protecció que li atorga aquest rang per formular opinions des de la tribuna parlamentària. No obstant això, el jutge recorda que aquesta protecció no dóna a ningú el dret a calumniar des de l’hemicicle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.