algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

El PP ofereix els seus vots a Antich

Els populars insten el PSIB a pactar amb ells per no haver de dependre de Bartomeu Vicens en el Parlament i recorden que el seu nombre de diputats és igual al del Pacte sense l'exportaveu d'UM

El PP vol aprofitar la crisi institucional propiciada per la situació judicial de l’exportaveu parlamentari d’UM Bartomeu Vicens per demostrar el seu pes a la Cambra autonòmica i deixar en evidència el Pacte multipartit que sosté el Govern de Francesc Antich, amb la qual cosa accentuen la sensació d’ingovernabilitat. El diputat del PP Antoni Serra, el dematí i abans de conèixer la suspensió de militància acordada hores més tard per UM, instà ahir el PSIB a pactar amb el seu grup parlamentari "qualsevol acord" perquè, digué, "el Govern no pot estar sotmès a un diputat que és tècnicament a la presó", referint-se a Vicens, i recordà que al debat sobre l’estat de la Comunitat de la setmana passada el Pacte ja aprovà les seves propostes de resolució gràcies al vot del diputat investigat pel cas Son Oms.

Serra parlà d’un "acte de lleialtat institucional" del PP, però després deixà clar que l’oferiment dels vots a Antich no és incondicional. Demanà que sigui el portaveu socialista, Antoni Diéguez, qui es reuneixi amb l’adjunt dels populars, Joan Flaquer, i afirmà que per arribar als "acords oportuns" en aquest situació el seu partit no pensa renunciar "al seu programa electoral." El diputat popular, que obvià qualsevol petició a la UM de Miquel Nadal, instà així els socialistes a "demostrar que no només volen protegir la seva cadira", perquè assegurà que "els ciutadans ens demanen que estiguem a l’altura i no en mans de persones que han transgredit el sistema democràtic". Recordà així que, sense Vicens, els partits que integren el Pacte tenen els mateixos vosts que el PP al Parlament —29—.

Avançat-se a la resposta que els socialistes li donaren hores després, Serra demanà que "es deixi de fer demagògia quan es parla de corrupció" i acusà el PSIB de tenir "memòria selectiva" en aquest sentit. El diputat popular assegurà que en cap cas no es pot comparar la situació del seus tres companys imputats —Catalina Soler, Jaume Font i Josep Juan Cardona— amb la de Bartomeu Vicens, perquè per als altres el jutge instructor no ha demanat presó.

Valoració sobre la suspensió

Hores més tard, després de conèixer la suspenció de militància de Vicens acordada per l’executiva d’UM, el portaveu adjunt del PP, Carlos Simarro, va fer una primera valoració en què considerà que la decisió presa era "correcta", però puntualitzà que havia estat presa "un poc tard", segons informà l’agència Efe. "El partit hauria d’haver fet alguna cosa el dia que jutge traslladà el cas al Tribunal Superior de Justícia de Balears amb la petició de la Fiscalia Anticorrupció de presó sense fiança", digué Simarro.

El portaveu adjunt, que des de fa una setmana substitueix en el càrrec per valorar aquest assumptes Catalina Soler —pendent de judici oral per un presumpte delicte de falsedat documental en el cas Cavallistes—, subratllà que la decisió d’UM "és l’adient" i afegí que "per a un partit mai no és bo haver de prendre aquestes mesures, però és necessari donar una imatge de coherència i serietat i assumir les responsabilitats després d’haver criticat altres" per la mateixa qüestió".

Elecció de compromissaris a vuit juntes

PALMA Els populars realitzaran avui eleccions internes per escollir els compromissaris de vuit juntes locals que els representaran en el congrés insular del 29 de novembre. Aquestes juntes, on s’han presentat més candidats que els representants que els corresponen, són les de Palma —a tots els seus districtes—, Calvià, Llucmajor, Marratxí, Esporles, Bunyola, Petra i Puigpunyent. Especialment significatius seran els resultats a Palma, Calvià, Llucmajor i Marratxí, municipis representatius i que permetran valorar els suports dels tres candidats: Joan Rotger, Antoni Pastor i Joan Ferrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tonina, fa mes de 15 anys
Si ,si a un ofegat dona-li aigua.Que no sap el PP quants d´imputats te .i quants càrreac intermigs te a sa presso.Vaja una ofrena.Que se convoquin eleccions.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente