algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Govern estudia implantar la facultat de medicina a Son Espases

El projecte de les conselleries de Salut i Educació preveu que la carrera sigui una realitat el curs 2010-2011. L'Executiu es basa en el model que just s'acaba d'inaugurar a la Universitat de Girona

L’estudi encarregat per la Conselleria de Salut sobre la implantació d’una facultat de medicina contempla la possibilitat que aquests estudis es realitzin a l’hospital de Son Espases, ara en construcció. Segons Joan Llobera, director general d’Avaluació i Acreditació, "el nou hospital preveu devers 6.000 m2 que s’han de destinar a la docència. Això fa que es disposi d’espai a bastament per acollir la facultat, sense que s’hagi de construir cap edifici nou al campus de la Universitat".

Així mateix, Llobera matisa que "les dependències de l’hospital de referència, com a mínim, garantiran el desenvolupament de la carrera durant els primers anys de la creació". D’aquesta manera, el Govern fa comptes ampliar equipaments a mesura que la primera fornada d’estudiants vagi passant cursos. "Son Espases reuneix molt bones condicions per a la facultat: el campus és molt a prop, i també el Parc Bit, on es plantejarà condicionar-hi un centre de recerca. Ens quedaria una gran zona educativosanitària en un radi de quatre quilòmetres", apunta Llobera.

L’estudi de Salut, en què també participa la Conselleria d’Educació, pren per mostra la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona que just s’acaba d’inaugurar aquest curs. "Nosaltres no pretenen tenir una facultat que ofereixi centenars de places. Pensam que amb una vuitantena tindríem les necessitats cobertes", explica el director general.

"Com més aviat millor"

Llobera veu possible que el primer curs s’iniciàs l’any acadèmic 2010-2011. En aquest sentit, el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, assegurà ahir que el Govern i la UIB treballaran de manera conjunta per propiciar que el projecte de la facultat "sigui una realitat com més aviat millor".

La despesa dels dos primers anys seria d’1,02 milions d’euros. "Hem calculat que amb aquests doblers es pot tirar endavant durant els primers anys. De tot d’una, es necessita més poc pressupost perquè el professorat que s’ha de contractar no és molt nombrós. A mesura que avancin els cursos ja s’aniria incrementant la dotació", diu Llobera. El principal emperò amb què pot topar el Govern és el límit imposat pel Ministeri de Ciència i Innovació de 7.000 places de Medicina per a tot l’Estat. "En aquests moments ja n’hi ha 5.000 que s’ofereixen a 33 facultats espanyoles diferents. No podem deixar que el temps passi. Hi ha una dotzena d’universitats que han sol·licitat instaurar Medicina i aviat es podria arribar al límit establert per Madrid. Si es deixa passar l’oportunitat, seria una badada", adverteix Llobera.

El director general, però, reconeix que tot i la posició favorable del Govern, "la UIB també hi ha de venir a bé". El PSOEja estudià aquesta qüestió durant el pacte de progrés originari. En aquella legislatura es creà una partida de sis carreres noves a la UIB. Medicina quedà a les portes i ara sembla que el projecte hagi revifat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xabier, fa mes de 15 anys
Sóc un estudiant mallorquí de medicina de primer curs, que s'ha trobat amb el problema de no tenir els estudis de medicina dins l'oferta de la UIB, i es que crec que la UIB ha d'apostar fortament per ampliar la seva oferta d'estudis, ja que per exemple el meu germà també ha hagut d'anar a estudiar fora perquè la UIB no té arquitectura, jo he anat fins a Bilbao per poder cursar els estudis de medicina, i evidentment m'agradaria cursar els estudis a la meva terra, esper que comencin ràpid a fer la facultat i no només el primer curs sino almenys el primer cicle, perquè així puguin sortir metges mallorquins més aviat.
Valoració:3menosmas
Per RT, fa mes de 15 anys
Si no fan via serà la universitat privada qui oferirà estudis de Medicina.
Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
El que necessitam es una societat menys ploramiques que va al metge per qualsevol pardalada
Valoració:1menosmas
Per toni, fa mes de 15 anys
Lo que s'ha de fer, si no hi ha doblers, és llevar sa facultat de dret, que costa una doblerada i és una sucursal cutre de la FAES. És un criadero de fatxes.
Valoració:7menosmas
Per miquel, fa mes de 15 anys
Tinc un fill estudiant a Barcelona. Volia fer Medicina i la nota de tall li ha impedit. Penso que la Facultat de Medicina li donarà més possibilitats, si no a ell, sí a altres.
Endavant. No solament aquestes illes, també tot el país està faltat de metges.
Que posin el medis per obtenir-los.
Valoració:7menosmas
Per catalina, fa mes de 15 anys
trob que és molt necessària. També trob que l'anterior govern va aficar sa pota "donant" els estudis de periodisme a madre alberta, Una universitat que vol ser puntera ha de poder ofertarels estudis de periodisme, de medecina i d'altres des de l'opció totalment pública. El pacte ha de fer un esforç per implementar aquestes dues opcions.
Valoració:8menosmas
Per Jons, fa mes de 15 anys
MIRA que be.Fan falta tant de metges i els mallorquins que no podien ara ho tendran mes facil.Com no hem ser la comunitat amb menys estudiants si molts ja saben que han de sortir a fora i sels fa pesat estar fora de la familia. Anar a barecelona a madrid o altra lloc economicament molta gent no pot.Hem de tenir una Unviersitat de Primera.La tenen els canaris hi també son illes.
Valoració:9menosmas
Per Lleonard, fa mes de 15 anys
És ben hora de tenir més metges i d'aquí mateix. Els pares que no som rics no ens podem permetre el luxe d' enviar als nostres fills i filles a estudiar a la Península. I també és hora d'acabar amb el corralet de privilegiats que exerceixen de metges a les Balears i volen impedir la competència.
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente