algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

D'internet a tot Mallorca

L'emissora SiS Ràdio prepara el salt de la xarxa a l'FM. Emet a Esporles, a Capdepera i, aviat, a Porreres

Esporles, Capdepera i, en poc temps, també Porreres són les primeres poblacions que podran escoltar, a través de les ones, SiS Ràdio. L’emissora, que fins fa ben poc només emetia a través d’internet (www.sisradio.cat), és hereva del projecte de Som Ràdio, l’única emissora que aleshores emetia en català per a les Illes Balears i que el Govern de Jaume Matas clausurà a final del 2003. Darrere les sigles, s’hi amaga Som i Serem Ràdio, la plataforma creada per defensar la continuïtat d’aquest projecte comunicatiu.

SiS Ràdio vol tornar a les ones, ara amb el suport de l’Obra Cultural Balear. Per aquest motiu, té previst traslladar la seu de l’emissora fins a Porreres, on es disposarà d’un estudi i de les instal·lacions tècniques que ho facin possible. L’objectiu no és emetre només per a aquestes tres localitats, sinó estendre la seva influència arreu de Mallorca.

Marcel Pich, un dels dos tècnics que té SiS Ràdio juntament amb Julen Pulet, assegura que es tracta d’un projecte que, malgrat l’herència de Som Ràdio, "tot just comença de zero". "Allò era una emissora amb suport institucional i ara és un projecte nou, independent, alternatiu i íntegrament en llengua catalana", assegura Pich.

Programació

Tota la programació s’ha desenvolupat fins ara gràcies a l’aportació voluntària de desenes de persones que hi han col·laborat de manera desinteressada per tirar endavant aquest projecte radiofònic. Fins ara, SiS Ràdio ha centrat la seva programació en el vessant musical, de la mà de programes com Latitud Musical, Jazz Obert, Rockin’ on heaven’s door i Immersió. La literatura també ha tingut el seu espai en les emissions de SiS Ràdio, amb programes com La biblioteca del Golea i Brigada paraula.

A més, diferents associacions i entitats han tingut l’oportunitat de tenir un altaveu en aquesta emissora. És el cas de Joves de Mallorca per la Llengua, que hi han realitzat el programa Rock‘n’Llengua; la publicació Cultura Obrera, que hi col·labora amb un espai amb el mateix nom, i l’organització independentista Maulets, que hi participava amb l’espai Brots.

La intenció dels responsables de l’emissora és ampliar-ne també el vessant informatiu, amb el desenvolupament d’un magazín matinal centrat en l’actualitat local i nacional, tot plegat amanit amb entrevistes i tertúlies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.