lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Vicens presenta la seva dimisió com a portaveu d'UM al Parlament

El diputat renuncia dos dies després de declarar davant el jutge pel cas Son Oms

Bartomeu Vicens, continúa aferrant-se al seu escó parlamentari, que li atorga la condició d’aforat davant la Justícia, tot i que aquest matí ha signat la seva renúncia com a portaveu parlamentari d'UM. Així, Josep Melià es converteix en el nou portaveu de la formació nacionalista. Vicens sembla així voler donar per tancat el torcebraç que obri ell mateix en la jornada d'ahir quan qüestionà que l'executiva del partit fos competent per a imposar la seva decisió de rellevar-lo.

Vicens afirmà ahir als periodistes que no pensava renunciar a la seva acta de diputat encara que a la fi li ho demani el seu partit, malgrat digué que mantindria "sempre" el seu vot a la Cambra per a l’actual Govern.

Convertit en el protagonista del debat sobre l’estat de l’Autonomia, Vicens cercà ahir la premsa amb deliberació. Sense permetre que l’enregistrassin, també posà en dubte l’autoritat de l’executiva d’UM per acordar el seu relleu com a portaveu, com va fer dimecres. "Que jo sàpiga", digué, "això només ho pot decidir el grup parlamentari", digué en al·lusió al suport que manté de la presidenta de la Cambra, Maria Antònia Munar. Josep Melià, membre de l’executiva, és el tercer diputat d’UM i l’encarregat de fer-ne la substitució.

Coneixedors de les declaracions fetes per Vicens, des de la direcció d’UM es va avisar després que l’acord sobre el seu reemplaçament com a portaveu era ferm i que, en cas que el grup parlamentari no hi actuï en conseqüència, el partit ho considerarà un acte d’indisciplina que podria arribar a comportar l’expulsió dels diputats ‘rebels’. L’actual executiva d’UM interpreta l’actitud que ha pres Vicens com un torcebraç intern similar al que va fer fa un mes l’exconseller de Turisme, Francesc Buils, també aquella vegada amb el suport de Maria Antònia Munar. La direcció encapçalada per Miquel Nadal guanyà aleshores i ara vol aclarir que tampoc no dubtaria en imposar la seva autoritat. La diferència és, i d’aquí es deriva la crisi institucional, que els diputats només deixen l’escó —i el de Vicens sosté l’actual Govern— per voluntat pròpia.

Amb tot, l’executiva considera que Vicens no pot tenir queixa del tracte rebut fins ara des del partit, ja que en primera instància no s’ha arribat a acceptar la petició de dimissió com a diputat feta pel president del Govern, Francesc Antich. Ahir, de manera pública Josep Melià manifestà que la seva formació "té esperances" que el Tribunal Superior de Justícia (TSJB) declari que no observa indicis de delicte en l’actuació de Vicens en el cas Son Oms. Confiança de no haver-ne de demanar la dimissió, s’entén. El diputat ha dit que només ho farà si el TSJB emet una resolució que demostri la seva culpabilitat.

Defensa amb ironia

Durant la seva conversa amb els periodistes en el Parlament, Vicens defensà que el procés judicial que es du contra ell no té la suficient consistència per incriminar-lo en qüestions que afectin el seu exercici públic. A més, amollà un seguit de ‘perles’, la majoria carregades d’ironia. Qüestionat sobre els motius pels quals considerava que Antich havia demanat la seva dimissió, el diputat d’UM contestà que el secretari general del partit, Miquel Ferrer, li havia informat dimecres de la decisió de l’executiva —el seu relleu només com a portaveu— i que aleshores "em digué que hi havia pressions d’Antich per no haver de fer eleccions anticipades". Fonts properes al president del Govern negaren ahir que s’hagués traslladat aquest assumpte a cap membre d’UM.

"Estic molt orgullós i content d’haver propiciat aquest Pacte de Progrés", bravejà Vicens, just després d’anunciar que en tot cas sempre donarà suport amb el seu vot a l’actual Executiu. L’exconseller insular de Territori recordà així, ara que els socialistes pressionen perquè deixi el Parlament, el paper fonamental que jugà a les passades eleccions perquè UM es decidís a governar aquesta legislatura amb l’esquerra a totes les principals institucions.

Vicens va ser més àcid a l’hora de valorar un escenari d’eleccions anticipades, el pitjor per a ell. "Potser és un bon moment per al país i per a UM", ironitzà. "El PSOE sembla que trauria uns bons resultats i el PP travessà certs problemes", continuà. Quan li demanaren pel possible candidat d’UM, el diputat contestà que "hi ha mitja dotzena amb possibilitat" i cità Nadal, Grimalt, Ferrer i Cristina Cerdó.

El suport de Munar al portaveu frenà la primera intenció de la direcció actual

Si Maria Antònia Munar no hagués donat dimecres un clar suport a Vicens perquè continuàs en el seu escó, l’executiva d’UM hauria acceptat aquell mateix dia la petició d’Antich i hauria demanat al seu portaveu que renunciàs a la seva acta de diputat. En veure el posicionament ferm de Munar, l’actual direcció del partit valorà el perill que dos dels tres diputats del seu grup parlamentari es declarassin en rebel·lia. Per això, es decidí fer només una primera passa demanant el seu relleu com a portaveu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Planas G, fa mes de 15 anys
Podrits i enrocant-se dins la merda.

Faltarà veure si el el Tribunal Superior de Justícia (TSJB) també acabarà donant cera del corpus a tota la guarda de pocavergonyes que hem situat a les institucions polítiques.

Aquest país comença a pudir massa per a sentir-se'n part.
Valoració:1menosmas
Per Mr. Pelut, fa mes de 15 anys
Ara resulta que Nadal es un bon al.lot, mira jo crec que MAM i Nadal tenen la mateixa pocavergonya. Perque ja me diran, el pilotet de Nadal com paga els cursets de vol a 200 euros l¨hora.
Valoració:0menosmas
Per tu saps que jo sé, fa mes de 15 anys
A ningú que ha voltat de ben aprop per l'entorn polític d'UM estranya aquesta i altres "irregularitats". Es ben sabut i esper que qualque dia fiscalia actui, el cobrament de comissions sense cap contemplació ni mirament, era un fet assumit!, un fet també generalitzat, també una manera de funcionar, col·locacions de personal laboral uemita a empreses guanyadores de concursos, donacions al partit a canvi de favors, i moltíssmis altres que la cúpula d'UM i no cúpula saben que és cert. El temps posa tothom al seu lloc, de moment, esperant....... els nirvis, els mal sons i mal estar atemoreixen als corruptes, tranquils ja arribarà, les investigacions estan en marxa, s'ha de fer una neteja d'aquesta porqueria política, ara!
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 15 anys
Aferrat al seu escó com una rata. Això es diu tenir un alt nivell, però de pocavergonya. Aforament pels delinqüents? Ido si que anem be, ja tan sols fa falta que es declari insolvent i li posaran un misser d'ofici per que el defensi, ja no ve d'un milena d'euros, mon han robat tants que ja no ve d'aquí. I sa madona de ses garroves, no hi te res a dir havent estat ella presidenta d'UM quan aquest bergant feia de les seves?
Valoració:0menosmas
Per PEPITO GRILLO, fa mes de 15 anys
EL PP EXPULSA A LOS CORRUPTOS, ANTICH LOS AMPARA PARA MANTENER EL COCHE OFICIAL..... ¿ESTO ES LUCHAR CONTRA LA CORRUPCIÓN O QUERER GANAR UN PUÑADO DE VOTOS?
Valoració:-6menosmas
Per rafalet, fa mes de 15 anys
¿y quin paga para que Ultima Hora y el DM vayan gratis a ver el debut de Rudy Fernandez a EE.UU?
Valoració:-1menosmas
Per eduard, fa mes de 15 anys
Aquí hi ha interessos ocults, com és que surt ara això 17 anys més tard? I lo del PP és de fa 2 anys. Quina fiscalia es aquesta, qui tenia aquest dossier prepara't per treure'l en es moment oportú?
Valoració:1menosmas
Per x., fa mes de 15 anys
Com sempre la princesa,Mª Antònia Munar decideix tot...el color ploític del govern,consell,batlia..i ara donant suport a Vicens!!!
Hauria de ser ella i el seu marit qui primer s´enfrontassin a la justícia,ja basta d´enriquir-se i que ningú digui res,erque a un moment donat li dona el poder,basta!!!
Nadal ànims i força
Valoració:-2menosmas
Per Crits, fa mes de 15 anys
Si ho entès bé, s'executiva pot decidir expulsar es diputats rebels. Però es diputats rebels, expulsats, només deixeran d'esser diputats per voluntat pròpia.
Ufff Naldal. Això ho tens més dìfícil que amb amb so conseller de turisme. Però venga, ànim, que se vegi qui comanda!
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente