algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Cardona i Vicens arriben als jutjats

En la primera de les vistes, Elisabeth Diéguez s'acollí al seu dret de no declarar i abandonà els jutjats de Via Alemània en llibertat amb càrrecs, mentre que es decretà per a la dona de Vicens presó eludible amb una fiança de 40.000€

El diputat del PP en el Parlament balear, Josep Joan Cardona, ha arribat a les 09.20 hores als Jutjats de Via Alemània de Palma per prestar declaració per la seva presumpta implicació en la trama de corrupció gestada la passada legislatura mitjançant el cobrament de comissions il·legals a canvi de l'adjudicació a dit de contractes a través del Consorci de Desenvolupament Econòmic de les Balears (CDEIB).

Amb semblant seriós i acompanyat del seu advocat, Josep Zaforteza, Cardona ha accedit a l'edifici judicial eludint fer declaracions als mitjans de comunicació allà congregats. A partir de les 10.00 hores està prevista la seva compareixença en qualitat d'imputat davant del jutjat d'instrucció número 4, on haurà d'oferir explicacions entorn de la seva presumpta participació en el cas després que la principal encausada, l'exgerent del CDEIB, Antònia Ordinas, apuntàs l'exconseller de Comerç, Indústria i Energia com a coneixedor de l'existència de la irregularitats en la concessió de contractes sense que actuàs en conseqüència per impedir-les. Es tracta d'afirmacions pronunciades davant de la jutge que instrueix el cas, Pietat Marín, que Cardona va desmentir posteriorment, assegurant desconèixer totalment aquests fets.

Vicens, per Son Oms

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d'Unió Mallorquina, Bartomeu Vicens, la seva dona, Antònia Martorell, i la presumpta testaferro del matrimoni, Elisabeth Diéguez, arribaren entorn les 10.00 hores als jutjats de Via Alemanya de Palma per prestar declaració davant del jutjat d'instrucció número 2 per la seva presumpta implicació en la trama de corrupció ordida en els anys noranta entorn de la gestació i explotació del polígon industrial de Son Oms.

Els tres imputats van arribar a les dependències judicials acompanyats dels advocats Eduardo Valdivia i Jaime Campaner. Vicens, preguntat pels mitjans de comunicació congregats sobre si col·laborarà amb la justícia, el dirigent 'uemita' va etzibar: “clar, faltaria més”, i immediatament va accedir als Jutjats. Vicens no podrà exercir avui la seva condició de portaveu en el Parlament durant la segona jornada del Debat sobre l'Estat de l'Autonomia que se celebra avui a la Cambra, per la qual cosa serà substituït pel diputat Josep Melià.

La Fiscalia afirma que Vicens va crear la societat Metalumba el setembre de 2002, sent 'número dos' d'UM, mitjançant la qual va cobrar 700.000 euros procedents del 15 per cent de comissions obtingudes arran de la requalificació del polígon, aprovada pel Consell de Mallorca el 1998. L'empresa va ser registrada a nom de la seva dona, mentre que Elizabeth Diéguez va ser designada administradora única.

Demà, un dia després de la compareixença de Vicens, serà el torn de Montis i Morales, que també hauran de prestar declaració davant del jutge sobre la trama polític-empresarial. El Ministeri Fiscal investiga així mateix si l'empresari i advocat Jaume Montis va cobrar comissions de fins i tot el 15 per cent a diversos propietaris de finques de la zona durant el procés de requalificació del polígon.

Diéguez es nega a declarar i presó amb fiança per a Martorell

La Fiscalia Anticorrupció ha comanat avui la retirada del passaport i la prohibició d'abandonar el territori nacional per a Elisabeth Diéguez en negar-se a declarar davant el jutge en la primera de les vistes previstes per aquest matí. Diéguez, per a qui el jutge decretà llibertat amb càrrecs, abandonà els jutjats a les 11.50 sense realitzar declaracions als mitjans.

Així mateix, la segona de les vistes es tancà amb el decret d'ingrés a presó per a Antònia Martorell, l'esposa de Vicens, tot i que la podrà eludir amb el pagament de 40.000€.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.