algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Acord per als pressuposts

Els líders del Pacte tanquen la negociació per aprovar els comptes autonòmics. Superaran els 3.500 milions d'euros, un 7% més que enguany. Totes les conselleries de Bloc i UM augmenten la dotació

Els partits del Pacte —PSIB, Bloc i UM— arribaren ahir a un acord per aprovar els pressuposts de la Comunitat per a l’any 2009. L’acord fixa les partides que rebran les conselleries del Bloc i d’UM i només resta que el PSIB acabi de concretar les seves. Amb la proposta assumida ahir el pressupost de l’any que ve serà de 3.544 milions d’euros (un 6,6% superior a l’anterior), però podria arribar als 3.560 milions (un 7,1% més que enguany)quan es tanquin les dotacions de les àrees del PSIB.

La reunió d’ahir, celebrada al Consolat i presidida pel cap de Govern, Francesc Antich, era determinant perquè si no s’arribava a un acord no s’haguessin pogut complir els terminis establerts. UM aconseguí millorar l’aportació prevista per a la Conselleria de Turisme en cinc milions i el Bloc, la de Mobilitat, en quatre milions, que eren els dos fronts importants a resoldre.

Així les coses, si no hi ha més canvis, el pressupost de la Conselleria de Mobilitat (Bloc)s’incrementarà un 36,9% fins que s’arribins als 134,9 milions d’euros; mentre que la de Turisme augmentarà un 7,3% i assolirà els 74,6 milions. Medi Ambient (UM)arribarà als 126,2 milions (un 3,7% més); Esports (UM) assolirà els 37,5 milions (un 39,9%). Pel que fa a les conselleries del Bloc, Afers Socials rebrà 123,4 milions (un 12,9% més) i Comerç tindrà 56,6 milions (un 2,9% més).

A la reunió, duta a terme després del Consell de Govern, hi acudiren, per part del PSIB, el president, Francesc Antich; el conseller d’Hisenda, Carles Manera; el director general de Pressuposts, Joan Rosselló i el titular de Presidència, Albert Moragues. Per part d’UM hi havia el president del partit i conseller de Turisme, Miquel Nadal; el de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt i el portaveu d’UMal Consell, Miquel Àngel Flaquer. I per part del Bloc, el portaveu Biel Barceló; i els consellers de Mobilitat i d’Afers Socials, Biel Vicens i Fina Santiago, respectivament.

L’acord tindrà un efecte dòmino sobre els comptes del Consell de Mallorca, la negociació dels quals es manté a l’espera. Tot i que encara no hi ha acord al Consell, no hi ha d’haver problemes per solucionar l’únic obstacle, que passa per incrementar en quatre milions la partida destinada a Esports i Promoció Sociocultural de Dolça Mulet (UM).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.