algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
22°

Joana Barceló deixa Menorca per substituir Nájera al Govern

La futura portaveu i consellera de Treball i Formació assegura que ha estat “la decisió més difícil de la meva vida”. Antich anuncia que no farà més canvis i afirma que l'Executiu “en surt molt més reforçat”

La socialista Joana Barceló renunciarà avui a la presidència del Consell de Menorca durant un ple extraordinari de la institució insular per poder accedir la propera setmana als càrrecs de consellera de Treball i Formació i portaveu del Govern. Ella mateixa ho anuncià ahir vespre a Maó acompanyada del cap de l’Executiu autonòmic, Francesc Antich, que es desplaçà a Menorca després de confirmar la notícia al matí i anunciar que no hi faria més canvis.

Barceló, després de nou anys al capdavant de la institució insular, assumirà els mateixos càrrecs que Nájera, que deixa el Govern per dirigir el projecte de la reforma de la Platja de Palma. La menorquina accedeix a la cartera de Treball en una delicada situació econòmica i avançà que la seva idea és "anar de la mà de tots els consells insulars i amb un compromís de treball i creació d’oportunitats de futur, sobretot per als més joves", fent feina amb els sindicats i les patronals.

Reconegué que se sentia "espantada" pel nou repte i després d’haver pres la que assegurà que ha estat "la decisió més difícil de la meva vida". Així mateix reconegué la tasca feta per la seva antecessora amb la confiança d’"estar a l’altura d’una persona com ella". En referència a la seva partida del Consell de Menorca, Barceló mostrà la seva "total confiança" en l’equip que deixa, convençuda que "tiraran endavant perquè les que hi ha són magnífiques persones".

Per la seva banda, el president Francesc Antich justificà la seva decisió perquè assegurà que amb la incorporació de Joana Barceló al seu Govern "guanyam tots perquè és una persona potent i molt capacitada", i afegí que el que més valora políticament de la menorquina és "la idea clara que té de la Comunitat Autòmona". Indicà que amb ella "el Govern en surt molt més reforçat", perquè necessita gent que "comprengui les Illes Balears en el seu conjunt i afavoreixi la coordinació entre les distintes institucions". Finalment admeté que Barceló és l’única persona a qui oferí els dos càrrecs, també el de portaveu.

"Dones valentes"

Al matí, a Inca, Antich tornà a parlar de Margarita Nájera i la comparà amb Barceló per la seva capacitat política i "valentia". "Al capdavant de la reforma de la Platja de Palma hi ha d’haver una persona amb capacitat i ella segur que farà una bona tasca dirigint aquest gran projecte, perquè tant Nájera com Barceló són dues dones ben valentes que faran una feina molt important", precisà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Victor Hug, fa mes de 15 anys
Fa dues legislatures que la Conselleria de Cultura te els pitjors consellers del govern (Fiol i Galmès), i em deman, ja posats a remodelar estructures, per què no cessau també a la sra. Bàrbara Galmès i posau a algú més competent?
Valoració:0menosmas
Per Xaloc, fa mes de 15 anys
Me agrada el nombramiero de Joana, ya que puede ser clave para aclarar más los casos de corrupción en Mallorca, siempre que ella esté dipuesta a resolver estos temas tan presente en la vida mallorquina, y no se deje llevar por los pactos del sr,Antich y la sra. Estarás.Hay que entrar en todas las fundaciones y organoizaciones del Govern, y hacer auditorias para conocer la realidad y la corrupción. El silencio es el mejor alimento de la cultura de la derecha conservadora y reacionaria.Aqui no vale el populismo.Espero que los sindicatos sean un poco serio y no busquen el saqueo de las arcasd para seguir aliumentando a sus funcionarios.
Valoració:3menosmas
Per Biel, fa mes de 15 anys
A Nájera li fa vergonya parlar el català, és cert. I com hem de qualificar els periodistes de mitjans públics en català, com ara IB3, que li fan les preguntes en castellà? No facem demagògia!
ah, una cosa! evidentment, Joana Barceló parlarà en català de Menorca. Lògic, és la seva llengua. Però que sapigueu que no té cap problema ni un per passar al castellà si el seu interlocutor és castellanoparlant.

Valoració:-1menosmas
Per Margalida, fa mes de 15 anys
Na Joana havia dit públicament que el seu compromís era amb Menorca, i que acabaria el mandat al Consell Insular. No serà així. Artur Bagur, senador i batlle, havia dit que compaginaria els dos carrecs. No serà així.
Valoració:-3menosmas
Per margalida caragola, fa mes de 15 anys
Na Joana Barceló ha demostrat que és capaç de fer aquesta i moltes altres feines més. A més, ja no em farà vergona que a la nostra portaveu li faci vergona parlar català. Enhorabona i ànim en aquesta nova etapa, Joana!
Valoració:1menosmas
Per RT, fa mes de 15 anys
La senyora Barceló crec que és una de les millors polítiques que hi ha a les illes Balears i Pitiüses. Ara, en aquests moments tan complicats i difícils, és un mal moment per acceptar una conselleria com la de Treball, però tanmateix se'n sortirà bé perquè sempre ens ha demostrat que és una persona molt vàlida i feinera. Enhorabona i sort.
Valoració:2menosmas
Per Mateu-Joan, fa mes de 15 anys
FXG=X, visc a Madrid i mai se m'ha ocorregut dir coses semblants a les que tu dius. Una mica imperialistes sí que ho sou. Arruix!
Valoració:-1menosmas
Per FXG=X, fa mes de 15 anys
Sin duda Margarita ha sido la mejor y más honrada consejera de la democracia, ahora veremos que hace la señora Juana además de hablar en menorquín, Margarita ha dejado el listón muy alto, si regresa debería ser para presidir el gobierno de Baleares. Los buenos socialistas la añoraremos.
Valoració:0menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 15 anys
Menorca hi surt perdent, Joana: no t'oblidis dels menorquins.
Valoració:0menosmas
Per Albert, fa mes de 15 anys
Aquest serà possiblement el major encert d'Antich de tota la legislatura. Ha triat a una persona amb molta experiència de govern, de fet és la persona que durant més temps ha governat dels membres del PSOE i una figura que en general a tots ens sona, i que transmet confiança. I a més, per fi la portaveu del govern parlarà en català, una cosa que mai hauria d'haver canviat.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente