cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

Vuit mesos després, el metro continua tancat

La gestió que envolta la problemàtica del metro no canvia de dinàmica: El Govern d’Antich està adoptant la mateixa imprevisió que tingué el Govern Matas a l’hora de posar a punt el caramull de deficiències detectades en aquesta macroinfraestructura. Vuit mesos després que el metro es tancàs de manera indefinida, el passat 24 de setembre, la Conselleria de Mobilitat no és capaç encara de concretar cap data de reobertura ni cap xifra del sobrecost que suposa per als ciutadans els desperfectes d’aquesta "improvisació". El resultat d’això: el metro continuarà inutilitzat almenys uns quatre mesos més. El director general de Mobilitat, Antoni Verger, només garantí que entrarà en servei aquest estiu i abans de l’inici del pròxim curs acadèmic 2008-2009.

Les obres es troben en la seva fase final i, per tant, estan pràcticament acabades. La idea és que els estudiants de la UIB puguin de nou desplaçar-s’hi al campus quan comencin les classes. I per més imprecisions les que fan referència a les xifres: Verger tampoc no aventurà el cost que tindran totes les actuacions que està assumint el Govern fins que no disposi de quantitats "fiables". Però a hores d’ara ningú nega que, aquest, serà "molt elevat". El director de Mobilitat apuntà, com a exemple, que "inexplicablement" no havien realitzat l’obertura de diversos carrers del polígon per col·locar-hi col·lectors, la remodelació total de les parets de les estacions ni l’acondicionament dels sistemes de ventilació i incendis...

Res més no es pogué aclarir amb la visita de torn guiada per les obres de reparació que s’estan executant al polígon de Son Castelló. Verger anava acompanyat pel gerent del Servei Ferroviari de Mallorca, Jaume Jaume, i pels responsables de l’equip tècnic encarregat de reparar les deficiències del ‘projecte estrella’ del mandat del PP. Ara les obres se centren en la finalització de la xarxa de pluvials al polígon de Son Castelló. En concret, s’està treballant en la incorporació d’un col·lector que surt dels carrers Tintorers i gran via Asima i que arriba a un gran canal, de 4,5 quilòmetres d’extensió, que desemboca al torrent de Ca na Bàrbara. Després s’instal·larà el cablejat contra incendis des de l’estació Intermodal fins a la UIB i posteriorment, el metro passarà un període proves.

Al marge d’això, Verger confirmà que el metro absorbí sense problemes les intenses pluges.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per RAM, fa mes de 15 anys
Però bono, es que el polígon no comptava amb la recollida d'aigues pluvials quant es va projectar. ? I quant es va innaugurar tampoc...?
Em faran creure que l'Ajuntament va donar via lliure, aprovar, la documentació del polígon sense projecta de pluvials .... !
I torno a demanar, circula algun tren per aquesta via ...? .. du passatgers ...?

Es possible, que si es així, algun del caps amb cervell dormi trànquil ?

Cony Xisco, ! Que son es nostres doblers...! O no.
Valoració:5menosmas
Per Tomevet, fa mes de 15 anys
Es una vergonya. Per mi que estan retrasant la reobertura del metro per tal de fer-nos veure lo malament que lo van fer els altres. Potser que no estiguin totes les obres que s'hagin de fer acavades però podria està en funcionament des de fa molt de temps
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente