algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Govern, Cort i Consell volen prestigiar “ara” el català

Llancen una campanya conjunta per fer que la llengua esdevengui “l'element natural de relació”

Amb el lema Ara és la teva. Parla en català, Govern, Consell i Cort llancen una campanya publicitària conjunta per fomentar l’ús de la llengua pròpia en tots els àmbits de la vida social. Dos personatges de còmic que van en motoret són la imatge promocional que des de fa una setmana ja es pot veure a les parades de bus i a les tanques publicitàries de vorera de carretera que hi ha arreu de les Illes.

"Hem volgut que aquesta campanya tengués una imatge jove i fresca. Perquè allò que precisament pretenem és incentivar el jovent que el parli", explicà ahir en roda de premsa Margalida Tous, directora general de Política Lingüística.

El cost del disseny d’aquesta promoció, que a més dels cartells esmentats també inclou el repartiment de 13.000 camisetes, 3.000 gorres infantils i 15.000 adhesius entre els escolars, és de 30.000 euros. Així mateix, també s’editaran una sèrie de fulletons informatius que es repartiran a establiments comercials i de restauració.

"Aquesta campanya no és una acció puntual. Al llarg dels tres anys que queden de legislatura, periòdicament es faran insercions publicitàries a la premsa i a les tanques", aclarí Tous.

"El que es vol obtenir és un sentimenmt de fidelitat cap a la llengua entre aquelles persones que es troben en una franja d’edat d’entre 15 i 45 anys i que esdevengui l’element natural de relació", va assenyalar Rosa Barceló, responsable de Política Lingüística del Consell.

"Darrere aquesta campanya, però, hi ha tot un seguit d’actuacions formatives i de promoció de la llengua destinades a col·lectius concrets", informà Nanda Ramon, regidora de Cultura de Cort.

Cathy Sweeney, gerent del Cofuc, digué fent un joc de paraules: "Al protagonista de la campanya, l’haurem de batiar. Per què no li posam És-teva?".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caty-Mary, fa mes de 15 anys
No hi ha res més ordinari que un nom mallorquí
Valoració:1menosmas
Per Pep Pega, fa mes de 15 anys
No és un motoret. És una VESPA.
Valoració:1menosmas
Per Salvadora moranta, fa mes de 15 anys
Molt bé! que no es perdi aquesta llengua tan estimada, tan rica, amb una literatura original i meravellosa.
Des de l'Argentina,

Salvadora Moranta
Valoració:2menosmas
Per llonguet, fa mes de 15 anys
multar? crec que no és el camí...però fer-lis propaganda per fer-ho en català, crec que seria una bona iniciativa!

Està bé prestigiar la llengua...però fan falta iniciatives engrescadores i noves que animin! Cal aprendre de les organitzacions vasques, tenne iniciative ben engrescadores i un aprenentatge de sa llengo menys formal. I sa veritat, es que té gran acceptació!
Valoració:3menosmas
Per Antoni Martiàñez, fa mes de 15 anys
Fa falta qualque cosa més que penjar quatre tanques publicitàries a les carreteres, si realment es vol normalitzar l'ús de la nostra llengua. Per què no comencen per multar tots aquells establiments comercials, com per exemple el Carrefour, que sistemàticament ja es decanten per utilitzar sempre el foraster en la megafonia, la cartelleria interior o la publicitat, foragitant així el català? No disposam, de fa estona, d'una llei de comerç que regula l'ús de la llengua catalana en l'activitat comercial? Per quines cinc-centes les nostres autoritats no posen fil a l'agulla i l'apliquen d'una punyetera vegada?
Valoració:-6menosmas
Per cinamon, fa mes de 15 anys
Tot el que es faci a favor de la nostra llengua serà sempre benvingut.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente