muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

“Jo m'assegur que un director general meu no acabi a la presó”

Antich retreu al PP la primera sentència del cas Andratx, que marcà el ple

En un ambient d’escassa activitat parlamentària —el període de sessions acabarà en dues setmanes i no es reprendrà fins passat l’estiu—, el ple d’ahir a la Cambra va estar marcat per les valoracions sobre la primera sentència del cas Andratx, la trama de corrupció política i urbanística que va esclatar al final del mandat anterior del PP.

"Aquest Govern treballa per assegurar-se que el seu director general d’Ordenació del Territori no acabi a la presó". El president Antich va ser el primer que va encetar les reflexions amb una dura resposta a la líder del PP, Rosa Estaràs, que li criticava que el seu Executiu no doni "confiança" a empresaris i a ciutadans davant l’alentiment econòmic i davant l’increment de l’atur.

Tanmateix, les valoracions varen continuar després en els passadissos de la Cambra. Els grups que actualment donen suport al Govern varen reclamar als populars que assumeixin responsabilitats polítiques per la condemna contra un exbatle del seu mateix partit, Eugenio Hidalgo, i l’exdirector general d’Ordenació del Territori Jaume Massot.

Rodríguez ho "respecta"
Evidentment tothom esperava la valoració del secretari general del PP, José Maria Rodríguez, protagonista del cas en el seu moment per les converses amb Hidalgo just abans de la seva detenció. El dirigent popular volgué manifestar el seu "respecte" a la sentència, però inistí que encara no és una resolució judicial "ferma" .

Lluny de mostrar-se disposat a assumir responsabilitats polítiques com li reclamaren la resta de grups, recordà que Hidalgo i Massot també governaren amb l’esquerra a l’Ajuntament d’Andratx abans d’afiliar-se el primer d’ells al PP.

"És evident que d’haver tingut coneixement del que havia succeït, no haguessim permès que Hidalgo fos afiliat nostre", digué ahir Rodríguez, que en el seu moment va ser el principal valedor d’Andratx perquè s’integràs al PP.

Per la seva banda i al marge de l’exigència de responsabilitats als populars, des del PSIB, el Bloc i UM es coincidí a destacar que la primera sentència judicial sobre el cas Andratx ja ha creat un precedent exemplar quant a condemnes greus per delictes contra el territori.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.