muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Afers Socials recupera la gestió de cinc residències

La Conselleria rescindeix el contracte per deficiències en l'atenció a pacients

La Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració recuperà ahir la gestió de quatres residències i un centre de dia després d’haver-hi detectat deficiències en l’atenció als usuaris. Els centres afectats són les residències Oms, Sant Miquel, Son Güells, Puigpunyent i el centre d’estades diürnes de Llucmajor. La gestió d’aquests havia estat adjudicada durant el Govern de Jaume Matas per cinc anys a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Lireba SL i Clece SA.

La consellera Fina Santiago informà ahir que des del passat agost de 2007 el seu departament havia tingut coneixement de queixes constants de familiars dels usuaris sobre el tractament rebut pels pacients, la higiene i l’alimentació. Santiago remarcà que les queixes s’havien produït de manera especial en les residències Oms i Sant Miquel. Afers Socials contactà amb els responsables de la UTE adjudicatària. Quan constatà que no podia garantir la qualitat del servei, negocià la rescissió d’aquest de manera pactada, que se signà ahir.

Gestió pública
Santiago, que comparegué acompanyada del director general d’Atenció a la Dependència, Joan Manuel Rosa, i la secretària general Isabel Eugènia Nora, destacà que amb aquesta decisió la xarxa pública es veurà incrementada en 28 places residencials i altres 17 de dia, que fins ara eren privades. Les 143 places residencials i les 108 d’estades diürnes que sumen els centres passaran a ser gestionades des de l’1 de juny segons el model de gestió pública. Així, Afers Socials retrocedeix en la privatització dels serveis socials que s’havia impulsat la legislatura passada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.