cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Suspens per a Matas i Fiol

Joves per la Llengua du carabasses al conseller i el PSM acusa el Govern de «corrupte» i «crispador»

Carabasses per al conseller Fiol i un suspens per al president Matas. Ahir era dia de posar notes i així ho feren els Joves de Mallorca per la llengua i el PSM, respectivament.

Els primers acudiren a la Conselleria d'Educació i Cultura per entregar carabasses i un «Molt Deficient» al conseller Fiol i al director de Política Lingüística, Miquel Melià, als qui critiquen la seva «mala actuació» en matèria de llengua, sobretot un pic aprovat el Decret de trilingüisme.

El portaveu dels Joves, Miquel Àngel Contreras, considerà aquesta norma «la major passa enrere en el procés de normalització lingüística de tota la història de la democràcia». Segons Contreras, el «Decret Fiol» és una «excusa» per derogar el Decret de Mínims, que garanteix un mínim d'hores lectives en català, i no garanteix la «integració lingüística» dels nouvinguts. Per això, els Joves demanen al Conseller que «retiri aquest decret si vol aprovar al setembre».

Per la seva banda, el grup parlamentari del PSM aprofità ahir per fer balanç dels tres anys de Govern Matas. El seu portaveu, Pere Sampol, acusà la «majoria PP-UM» d'haver-se comportat com un «sindicat d'interessos» i advertí que l'Executiu s'ha caracteritzat per la «corrupció», la «improvisació constant», l'«enfrontament amb àmplies capes de la societat», l'«endeutament», la «manipulació sistemàtica» i el «fonamentalisme». Per tot això, no dubtà a posar un «suspens molt enfora de l'aprovat» al Govern.

«Autopistes, urbanitzacions, clientelisme, subvencions a associacions fictícies per pagar sous a amics o militants del partit, per no parlar dels batles del PP imputats, que ja no sabem quants n'hi ha», recalcà Sampol, qui incidí a destacar la «corrupció» com un dels elements característics del PP.

El diputat també destacà la capacitat del gabinet Matas per generar «crispació» en la societat, fet que hauria provocat la creació d'un gran nombre de plataformes. Precisament un dels darrers elements en generar «crispació» seria el Decret de trilingüisme que, segons la diputada Joana Lluïsa Mascaró, «només afavorirà les escoles elitistes» en lloc de perseguir «un ensenyament de qualitat per tothom». La nacionalista advertí que amb el decret no són els pares els que trien i «només s'hi poden acollir els centres que ja tenen recursos».

Precisament, l'Obra Cultural Balear acusà ahir el conseller Fiol de «mentir» en afirmar que l'entitat no li ha lliurat cap proposta alternativa al Decret. L'OCB va entregar al conseller unes «Propostes per a un Pla integral per a l'aprenentatge d'una tercera llengua» el passat març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.