cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[VÍDEO] Activistes de la Plataforma per la Llengua fan una acció a l'Aldi d'Inca: «Cap agressió sense resposta»

Aquest diumenge a la nit, diversos activistes de la Plataforma per la Llengua a les Illes Balears han fet una acció de protesta al supermercat Aldi d'Inca després de rebre la denúncia d'una dona que va ser discriminada per haver parlat en català. La clienta remarca, a més, que li varen negar el full de reclamacions.

La denúncia

Una dona va denunciar a la Plataforma per la Llengua que va ser discriminada al supermercat de la cadena Aldi a la ciutat d'Inca per adreçar-se en català a un reposador, i que l'establiment no li va voler facilitar el full de reclamacions quan ella els el va demanar. L'entitat ha fet públic el cas i demana a la direcció de l'empresa que investigui els fets i es comprometi a respectar els drets dels consumidors catalanoparlants en tots els àmbits.

Els fets varen passar el 21 de maig quan la clienta va demanar a un treballador del supermercat on podia trobar llegums, i, segons que relata l'afectada, ell va fer veure que no l'entenia. Tot i que ella li va repetir a poc a poc i li va posar exemples de llegums, el treballador va continuar fent com si no l'entengués i quan ella li va demanar específicament si no l'entenia, ell va riure per davall del nas i li va dir que no. La consumidora va decidir anar-se'n cap a la caixa amb el que ja tenia i sol·licitar el full de reclamacions, però la caixera li va demanar per quin motiu el volia i, quan li va explicar la situació, li va preguntar si no sabia parlar en castellà. La clienta li va dir que sí que en sabia, però que tenia dret de parlar en català. Finalment, la caixera va demanar a l'encarregat que li dugués el full de reclamacions. Després d'esperar, segons la clienta, una bona estona, l'encarregat no li va acabar donant el document i ella va dir que no podia perdre tot el matí al supermercat i que ja denunciaria els fets per altres vies.

L'entitat demana a la direcció d'Aldi que investigui els fets i eviti que es tornin a produir, i denuncia que aquest 8 de juny també va rebre una altra queixa per motius lingüístics en un establiment de la cadena. En aquest cas, va ser en un establiment a Blanes, a la comarca catalana de la Selva, i el consumidor denuncia que no només un treballador li va dir «no entiendo nada» quan ell s'hi va adreçar en català, sinó que una treballadora el va escarnir per parlar en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Dolors franquet, fa dervers d'un any
El to " gansteril" es el que emplean tots aquells que han vingut d' allà on no tornaran ( ves a saber perquè) pero tenen suficients infules avassalladores per imposar la seva llèngua , que no es ni de bon tros la de les illes balears, quasi tots escriuen en to "poligonero"perque sembla que d' educació, respecte i gratitud per la terra qu' els va donar oportunitat de una vida millor, no la tenen ni saben el que es i constantment, ells si, fan la pixerada fora de test.
Valoració:5menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
En ALDI están muy preocupados porque el fatxa robanicks no les va a comprar sus yogures…
Valoració:-8menosmas
Per Arxi, fa dervers d'un any
Això passa per contractar indigents mentals...
Valoració:14menosmas
Per Xx (el ver), fa dervers d'un any
Germans illencs, ja sabeu, a l,Aldi d,Inca ni un cèntim. Gràcies.
Valoració:14menosmas
Per Carme, fa dervers d'un any
Idò, no anirem a comprar a l'Aldi.
Valoració:20menosmas
Per @ Xx, fa dervers d'un any
Calla tu, que amb la teva compra de la setmana, ja no cal que obrin la resta de la setmana, ja hauràn fet caixa...
Valoració:-11menosmas
Per Balearium, fa dervers d'un any
El activismo panca hace mear.....
Valoració:-23menosmas
Per Malpensat, fa dervers d'un any
El menyspreu que va fer un empleat d'Aldi a una senyora per parlar en Català a Mallorca, també va fer un altre empleat d'aquesta mateixa cadena de supermercats a Catalunya el mateixos dies, a una altra persona i també per parlar en Català.
Un no pot menys que sospitar a veure si és l'empresa, que propicia aquestes conductes tan condemnables com pròpia dels invasors.
Val més no anar- hi a comprar, abans de que ens treguin defora de l'establiment i pareixi que hem fet qualque cosa dolenta, quan només és perque no ens volen perque som naturals dels Països Catalans
Valoració:28menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Amenazas en tono gansteril, no digo más.
Valoració:-27menosmas
Per ARRUIX!, fa dervers d'un any
@Anti tot. No en ténen, d'ajudes. Però no m'extranyaria, que també s'aferrassin als doblers de les quotes dels socis, com també s'aferraren a la caixa de resistència dels docents i al compte del crowdfunding per ajudar a Valtònyc amb les. despeses judicials, per mor del problema que li va crear un esperit maligne.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente