cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Alternativa per Pollença denuncia que «un 23,3% dels d'habitatges del municipi estan buits»

Alternativa per Pollença ha fet públic un comunicat en el qual explica que «L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat les dades d'habitatges buits: al cens de 2021. Un càlcul que ha realitzat mirant el consum elèctric. Al cas de Pollença hi ha 2949 habitatges buits, al que podem sumar altres 255 habitatges que també es poden considerar buits, ja que consumeixen menys de 250 kWh anuals, el consum d’una gelera. Això suposa un total de 3204 habitatges buits, un total d’un 23,3 % dels que tenim al municipi. mentre que molts de pollencins han de renunciar a viure al seu poble si no és per haver heretat una casa. Un problema molt greu que hem denunciat en nombroses ocasions i al qual hem i aportat solucions en mocions i propostes què no s'han executat».

Segons Alternativa per Pollença, «Les dades són una demostració més de què el nostre municipi es troba en una situació crítica al tema de l’habitatge en els darrers anys, com va quedar palès en l’estudi de la UIB l’any 2018, un estudi encarregat per l'Ajuntament a proposta nostra, on va destacar l’escassa oferta de lloguer residencial i els preus elevats al nostre municipi».

També critiquen que «el govern de dretes no ha fet res a la passada legislatura i poc podem esperar de l’actual govern balear a aquest tema, però és imprescindible prendre mesures fiscals per afavorir que els habitatges buits entrin al mercat de lloguer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joana, fa dervers d'un any
Jo sí que llogaria.
Només ho dic pel que diu algú amb el nom de Asprer. No som jo, amics d'Alternativa
Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any
Conec gent que té les cases tancades per culpa dels llogaters morosos o perquè els han deixar la casa destrossada. Per exemple: 2 anys d’impagament són uns 15 mil €, despeses d’advocat uns 1800€, consums d’aigua i electricitat dependrà de si els llogaters ho han posat a nom seu però a Inca si no paguen l’aigua va a càrreg del propietari, uns 1600€; i després les reparacions de la casa: uns 6000€. I el propietari mai recupera el deute.
La majoria de llogaters dels que paguen ja deixen de pagar un mes o dos abans de fugir perquè saben que no recuperaran la fiança
Conec propietaris que després de males experiències s’han estimat més vendre la casa o tenir-la tancada
Per això la gent no lloga.
Valoració:5menosmas
Per Mal d'entendre, fa dervers d'un any
Aquests que diuen que representen l'esquerra fan aigua per tots els forats. Aquesta gent d'Alternativa per Pollenç no varan dir que no es presentaven a les eleccions municipals perquè no tenien alternativa de candidats? I ara es posen altre pic a predicar?
Valoració:2menosmas
Per Y, fa dervers d'un any
¿Y?
Valoració:1menosmas
Per De Asprer, fa dervers d'un any
Llogar per que entri net un 45% de lo pagat, arriscar ocupació i desperfectes …. Millór buit o vacacional.
Valoració:3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Y qué?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente