algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Deià continua amb problemes d'accés a l'habitatge malgrat tenir prop de 200 cases desocupades

208327

Deià, amb una població de 674 habitants (2022) i 711 habitatges, és una de les poblacions de Mallorca amb més problemes d'accés a l'habitatge per l'elevat preu d'aquest. Cal recordar que l'Ajuntament, amb Lluís Apesteguia al capdavant, va voler posar remei a aquest problema amb una mesura de lloguer d'habitatges buits. Amb aquesta iniciativa, els propietaris que tenguin una casa buida a Deià poden cedir-la a l'Ajuntament, que els pagarà una mensualitat i arrendarà la casa a un preu més ajustat a la capacitat econòmica dels veïns. No obstant això, només un propietari es va sumar a aquesta iniciativa l'any passat.

Ara, l'Ajuntament ha elaborat un registre on s'identifiquen al municipi un total de 196 immobles permanentment desocupats. Al municipi hi ha censats un total de 711 cases i, d'aquestes, 196 es troben desocupades de manera permanent. Per això, Deià ha aprovat una modificació de l'ordenança de l'IBI que preveu un recàrrec d'un 50% als propietaris que no puguin justificar la desocupació permanent de l'habitatge.

Tot i això, els titulars que figuren al llistat provisional podran al·legar, ja que es contemplen fins a 10 excepcions per a tenir una casa desocupada.

El batle, Apesteguia, ha explicat que la mesura és per a incentivar els propietaris a posar els habitatges a disposició de la gent que els vulgui ocupar, ja que a Deià continua havent un greu problema d'accés a l'habitatge, tot i haver-hi més cases que gent empadronada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ergo, fa dervers d'un any
Si muchos tenemos una vivienda en propiedad es porque la hemos ganado a base de pagar letras y letras a fin de mes. Nadie nos ha regalado nada. El que algo quiere, algo le cuesta.
Es muy bonito y cómodo que el papá Estado nos lo regale todo.
Y si alguien tiene otra, por los motivos que sean, el batle de turno no tiene ningún derecho sobre ella y el propietario puede y debe hacer lo que crea oportuno, dentro de la ley. Si alquilas esta segunda vivienda y no te pagan el alquiler o te la destrozan el tal Apesteguía no te ayudará en nada. Ni él ni nadie. Además ningún ciudadano tiene la obligación de arreglar los problemas del otro. El Estado debe ayudar en todo lo posible a las personas más vulnerables, sin fastidiar a otro ciudadano.
Valoració:-3menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
Guillem: crec que encara ets generós amb es inversors perquè, igual que tenir fills o viatjar -i fins i tot amb més motiu-, fer negocis és un desig i no un dret. Tenir un sostre i sa intimitat d’una llar sí que és un dret fonamental, encara que sa sacrosanta constitució ho limiti a un “principi rector de la política social i econòmica”
Valoració:5menosmas
Per xelor, fa dervers d'un any
No creo que en Deiá haya grandes "tenidors". Los derechos de las personas, no pueden ser ni conculcados ni manejados por lo presuntos derechos de otras personas. Por esta regla de tres, yo tengo también derecho sobre tu coche. Y tu vivienda.
Valoració:-3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Dejáos de tonterías, la propedad provada es sagrada y no se puede atacar ni estigmatizar a los propietarios como si fueran delincuentes.
Valoració:-2menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Es inadmissible l'acumulació d'habitatges buits, per part d’empreses i grans tenidors que ho fan amb ànim de lucre, sense escrúpols i amb finalitats especulatives. El dret a fer negocis, no pot passar per damunt dels drets de les persones.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente