algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Manacor reubica la pedra de la memòria dedicada al batle republicà Antoni Amer 'Garanya' en el 85è aniversari del seu assassinat

L'Ajuntament de Manacor ha reubicat la pedra Stolpersteine dedicada al batle de Manacor, Antoni Amer Llodrà 'Garanya', una pedra de la memòria que a Mallorca s'instal·len per recordar les víctimes del franquisme, a instàncies del Consell de Mallorca i la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica. Aquesta ha estat instal·lada davant el portal de La Sala, per commemorar el 85è aniversari del seu assassinat a mans dels falangistes dia 29 de desembre de 1936.

«Amb l’objectiu de dignificar la figura del batle 'Garanya', hem decidit reubicar la pedra de la Memòria que l’honora i el recorda i col·locar-la just davant l’Ajuntament on ell serví el poble», ha explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, abans de dipositar un clavell vermell damunt la pedra en un gest de reconeixement i de memòria. Des del desembre del 2018, estava instal·lada davant la que va ser la casa del batle republicà, al número 8 del carrer de Joan Lliteres; l'artista alemany Gunter Deming va ser l'encarregat de fer-ho.

La del batle Amer 'Garanya' no és l'única pedra Stolpersteine que hi ha a Manacor. El 2018 també s'instal·laren tres pedres de la memòria més en record dels delegats de batlia de Porto Cristo, Joan Parera Gomila 'Ramonico'; el delegat de batlia de Son Macià, Antoni Sitges Febrer 'des Clot'; i el delegat de batlia de Son Negre, Antoni Adrover Santandreu 'Ravanet', tots represaliats pels franquistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.