algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Jaume Conti Borràs i Nicolau Colom Martí seran fills il·lustres de Bunyola

190879

L'equip de govern municipal iniciarà els expedients per tal de declarar fills il·lustres de Bunyola les persones de Jaume Conti Borràs i Nicolau Colom Martí, en reconeixement dels seus mèrits i aportacions a la vida social i cultural de Bunyola.

Jaume Conti Borràs (1936-2018) es va dedicar professionalment a la docència. Va estudiar Teologia, Filosofia i Humanitats al Seminari. Va iniciar-se com a docent a Bunyola, després al col·legi CIDE i finalment al col·legi Pius XII de Palma, del qual va ser director fins a l'any 1997. Va fundar i dirigir la Coral Polifònica de Bunyola (1967). Fou batle de Bunyola (1979-1983), el primer de l'època democràtica.

Nicolau Colom Martí (1926-2021), havia estudiat Peritatge Químic a València. Va ser propietari de Sa Saboneria de Bunyola, oberta inicialment a Andratx l'any 1909 pel seu pare i altres tres germans. Home de grans inquietuds culturals va conrear gairebé tots els camps de la creació artística. Des dels catorze anys tocava el llaüt, va dedicar-se al cant coral col·laborant en algunes sarsueles, va ser actor amb el Grup de Teatre de Bunyola, era un dibuixant notable i va fer incursions en el món del cinema sota la direcció d'Agustí Villaronga.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan guasp, fa mes de 2 anys

Enhorabona, Ajuntament i poble de Bunyola. Dos ciutadans exemplars. En Colau, del qual vaig ser admirador i amic, era un gran actor i una persona excel·lent! Una feliç decisió i un reconeixement exemplar.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente