algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Els sondatges arqueològics permeten elaborar el pla d'actuació per a les obres del moll de Portocolom

Els sondatges arqueològics que serviran, al costat de la documentació trobada en l'Arxiu Històric del Regne de Mallorca, per a definir el protocol d'actuació per a les obres de reparació i reforç del 'moll de la Duana' de Portocolom han acabat aquest dimecres.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha explicat que ara l'equip d'assistència arqueològica i etnològica, liderat per l'àrea de Patrimoni del Consell de Mallorca, analitzarà els resultats per a elaborar el protocol.

«Les tasques arqueològiques per al treball de camp s'han fet seguint dues línies», ha explicat la Conselleria. Primer, un tast subaquàtic «a causa de l'elevat volum de restes arqueològiques en el fons marí dels ports de les Balears». Segon, excavacions terrestres per a conèixer detalladament el sistema constructiu del moll i els materials utilitzats originalment.

Els treballs subaquàtics s'han dut a terme a través de prospeccions visuals directes. També s'han fet sondejos amb testimoni de penetració amb una vareta metàl·lica d'1,50 metres de llarg per a conèixer la sedimentació de la zona.

La Conselleria ha assegurat que durant els tastos s'han identificat i numerat totes les pedres i s'ha definit una ortofoto que identifica cada peça del moll. «Aquesta documentació serà la base per a procedir després a la seva reconstrucció una vegada acabin les tasques de reforç», han apuntat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.