algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Santa Eugènia cedeix un solar a l'IBAVI per construir habitatge públic

El batle de Santa Eugènia, Josep Lluís Urraca i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí han signat aquest dilluns un conveni de cessió de sòl per a la construcció d'habitatges de protecció pública al municipi. Es tracta d'una promoció de 6 habitatges de protecció pública destinats a lloguer social, que es construiran al solar ubicat al carrer de Ca Ses Monges, 21 que té una superfície de 420 metres quadrats.

El passat mes de maig de 2020 l'IBAVI i l'Ajuntament de Santa Eugènia varen signar el protocol d'intencions per la cessió d'aquest sòl. Aquesta signatura va suposar que es començàs a treballar en el projecte i en aquests moments l'IBAVI té pràcticament llest el projecte executiu. D'aquesta manera, la previsió és que puguin començar les obres el mes de setembre d'enguany.

El batle de Santa Eugènia, Josep Lluís Urraca s'ha mostrat molt satisfet amb la posada en marxa del projecte «que pel consistori era prioritari, ja que es tracta d'un dels principals projectes de legislatura». A més ha destacat que «aquesta iniciativa és una mostra clara de la col·laboració interinstitucional, ja que hi ha pres part tant l'Ajuntament, com a promotor amb la compra del solar, com el Consell, qui va aportar els doblers per a fer possible aquesta adquisició mitjançant les seves ajudes anuals, com el Govern, que, a través de l'IBAVI, durà a terme la construcció dels sis habitatges».

Per la seva part el conseller Josep Marí ha destacat que: «volem agrair a l'Ajuntament de Santa Eugènia la cessió d'aquest sòl, ja que només amb la col·laboració institucional podrem seguir avançant amb la construcció d'habitatge públic. Necessitam sòl per seguir construint, i complim amb el nostre compromís de construir HPO a tot aquell sòl que se'ns cedeixi».

La promoció que es construirà a Santa Eugènia es farà amb la utilització de tècniques constructives tradicionals per garantir la seva integració paisatgística i per reduir les emissions de CO2.

Totes les promocions en construcció i les projectades responen a una arquitectura sostenible, s'utilitzen materials de km0 i són molt eficients energèticament per fer-los sostenibles també econòmicament, ja que amb la reducció del consum energètic es redueixen les despeses.

Tots aquests habitatges de nova construcció (i els que s'incorporen per altres vies) van destinats al lloguer social, amb un sistema d'adequació de la renda que en cap cas els llogaters paguen més del 30% dels seus ingressos en concepte de lloguer i despeses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.