algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El Consell de Mallorca autoritza finalment l'ús del polèmic ascensor de Lloret

El Consell de Mallorca autoritza finalment l'ús del polèmic ascensor de Lloret. | Consell de Mallorca

El Departament de Territori del Consell de Mallorca ha determinat que s'aixequi la suspensió de l'ús del polèmic ascensor de Lloret en menys de 24 hores des que l'Ajuntament ha lliurat els documents preceptius per a poder utilitzar-lo.

Segons ha informat la institució insular aquest dissabte, l'Agència de Defensa del Territori (ADT) ha revisat el projecte, ha realitzat l'informe i ha comunicat a l'Ajuntament que ja es podia utilitzar per part dels residents i també dels visitants.

«Els tràmits s'han realitzat amb molta celeritat, s'ha resolt en qüestió d'hores, després que s'hagi comprovat que tot era correcte», ha assenyalat la consellera de Territori, Maria Antònia Garcías.

Garcías ha explicat que l'ADT, en compliment de la legalitat, no podia aixecar la suspensió de l'activitat de l'ascensor fins que l'Ajuntament de Lloret, que fa uns mesos va presentar els documents necessaris per a legalitzar l'aparcament, lliurés el projecte de l'ascensor.

El Departament de Territori i l'ADT han col·laborat en tot moment amb l'ajuntament amb tota la rapidesa possible, tal com fa amb tots els municipis.

Segons han recordat, a finals de novembre de 2020 la comissió d'urbanisme del Consell de Mallorca va resoldre modificar i ampliar la declaració d'interès general de la parcel·la on se situa l'escola de Lloret.

Es tracta d'una ampliació de l'interès general per a incorporar un aparcament per a l'escola i, al mateix temps, per a regularitzar les infraestructures de connexió, que són unes escales i un ascensor, entre el CEIP Antònia Alzina i el barri antic del nucli.

Una vegada obtinguda la documentació necessària per part de l'Ajuntament de Lloret, i amb l'informe preceptiu i vinculat de la comissió de Medi Ambient, es va procedir a la seva publicació en el BOIB on ha estat durant un mes en exposició pública, sense que es presentés cap al·legació en contra.

La comissió d'urbanisme, en menys de 20 dies, va aprovar l'ampliació i la modificació de l'interès general de la parcel·la on se situa l'escola de Lloret.

La desconnexió entre les escoles i el nucli de Lloret a causa del desnivell topogràfic existent, pràcticament de vuit metres, genera problemes tant de connexió viària com d'accés dels vianants. L'escala i l'ascensor solucionen la connexió d'accés per als vianants i garanteixen l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa mes de 2 anys

I perquè l'Agència de Defensa del Territori (ADT) no revisa totes les denúncies presentades a les Administracions Públiques per incompliments de les Lleis d'Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques 3/1993 i 8/2017 d'Accessibilitat Universal i NO DISCRIMINACIÓ?
Com ara: edificis de l'Advocacia CAIB de la Pl. Rosari, Jutjats de Via Alemanya, 5, accessos als vagons del tren des de les estacions a Mallorca: SFM i tren de Sóller i Port, Demarcació de Costas pel nou pont del barranc de Sa Canova, i altres. Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Es Pont d’Inca, 18 d’abril de 2021

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente