muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
12°

Reviure Tofla considera que el «tracte de favor» per part de l'Ajuntament d'Alaró cap a CEMEX és «immoral»

La plataforma Reviure Tofla ha criticat el conveni signat per l'Ajuntament d'Alaró i la cimentera CEMEX el mes de gener passat en el qual el Consistori es compromet a agilitar la tramitació de les sol·licituds de la companyia a canvi del cobrament de 3.000 euros anuals per al desenvolupament o execució d'obres, projectes o activitats d'interès general o el finançament d'activitats educatives o culturals.

En una nota de premsa, l'entitat ha qualificat l'acord com un «tracte de favor» i un «privilegi inacceptable» per part de l'Ajuntament cap a una empresa privada i han demanat que es reconsideri la signatura d'aquest compromís.

La plataforma considera que en les actuals circumstàncies econòmiques és «immoral» garantir aquestes condicions a una empresa multinacional.

Per a Reviure Tofla, el Consistori té el deure de respectar i vetllar pel compliment de la normativa urbanística o de qualsevol altra qüestió sobre les quals tingui competències com a entitat local «de manera igualitària».

Els convenis han estat constants en els darrers temps, però la plataforma considera que en el moment actual «no es pot acceptar la seva renovació» i la destrucció del territori en la pedrera de Ca Negret.

En el protocol signat, l'Ajuntament destaca «la rellevància i importància per a l'interès general del municipi» de la presència de la companyia i el document recull entre els seus objectius el desenvolupament econòmic i sociocultural del municipi, així com la millora de la qualitat de vida i convivència dels habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.