algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Banyalbufar, Esporles i Valldemossa expressen el seu «malestar» per no obtenir la declaració de zona catastròfica

Els batles de Banyalbufar, Esporles i Valldemossa han manifestat el seu «profund malestar» perquè després de mesos de la tempesta de l'agost passat, «que va destruir paratge natural i patrimoni en abundància a la Serra de Tramuntana, sembla que el Govern espanyol no atorgarà la declaració de zona catastròfica que es va sol·licitar».

Cal recordar que el passat 7 de setembre, el Consell de Govern va aprovar l'acord pel qual es va sol·licitar a l'Estat la declaració de zona greument afectada per la tempesta del 29 d'agost de 2020.

La batlessa d'Esporles, Maria Ramon, ha reclamat a l'Estat claredat, atès que «l'impacte va ser enorme», i ha criticat «la tardança en donar una resposta». Per la seva banda, el batle de Valldemossa, Nadal Torres, ha agraït les actuacions de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i també ha sol·licitat celeritat i suport a l'Estat.

Els batles han assenyalat que la negativa de declarar la zona com a greument afectada «frustra les expectatives» dels tres municipis i de molts dels seus veïns afectats, que no saben si es podran resoldre els ajuts sol·licitats per a restaurar la zona i reparar els danys que varen patir a causa de la tempesta.

Segons han indicat, s'estima que el temporal va afectar 736 hectàrees d'aquests tres municipis, de les quals gairebé 683 són superfície forestal del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. «Si això no és una zona greument afecta, què ho és?», Ha demanat el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Tranquils, na Francina cridarà a en Sánchez, i tot arreglat. Com sempre.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente