muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Manacor bonificarà els ciutadans que reciclin amb una baixada del 21% en la taxa de recollida de residus

L'Ajuntament de Manacor bonificarà durant el 2021 amb un descompte del 21 per cent en la taxa de recollida de residus als ciutadans que reciclin. Pagaran 114 euros per aquest servei, enfront dels 169 euros que abonaran els qui decideixin continuar amb la tarifa ordinària.

El Consistori ha indicat que aplicarà una reducció del 4 per cent en la taxa de recollida de residus a aquells ciutadans que no s'adhereixin a la recollida selectiva, una decisió que té l'objectiu de «reduir el contenidor gris a la mínima expressió».

«Tenim la voluntat de carregar el cost del tractament dels residus amb una major proporció als immobles que no es comprometin amb el reciclatge dels residus, per a, així, complir amb el principi que qui contamina, paga», ha manifestat aquest dilluns el delegat de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament, Sebastià Llodrà.

Així mateix, el Consistori ha indicat que una altra de les novetats d'enguany és que els habitatges situats en sòl rústic, que fins ara estaven excloses d'aquesta bonificació, també podran acollir-se a la tarifa reduïda de recollida selectiva, per la qual cosa aquest descompte ja estarà disponible per a tots els immobles del municipi.

Els ciutadans que vulguin adherir-se a la tarifa reduïda de residus podran sol·licitar-ho fins al 28 de febrer, presentant els documents necessaris en les oficines municipals, on també s'habilitarà un punt d'informació, o mitjançant el portal digital de l'Ajuntament de Manacor.

El municipi va registrar durant 2020 unes 4.500 noves adhesions a la tarifa reduïda, xifra que representa el 20 per cent del total de propietaris que complien amb els requisits necessaris per a sol·licitar aquest servei, i ha rebut altres 1.000 peticions fins a l'inici de 2021. L'objectiu d'enguany és arribar al 40 per cent de sol·licituds, que suposarien altres 4.500 habitatges i que permetria sumar un total de 10.000 tarifes reduïdes.

D'altra banda, ha explicat que aquesta decisió va lligada a la nova tarifa de tractament de residus sòlids urbans aprovada pel Consell de Mallorca, que se situa actualment en els 111,2 euros més l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA). «És una baixada important del cost per tona de residus», ha destacat el Consistori, que ha remarcat que aquesta baixada repercuteix en el preu de la taxa municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.