algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

La ràdio pública municipal de Calvià continua marginant la llengua catalana

171195

Des que l'Ajuntament de Calvià va adjudicar la ràdio pública municipal a l'empresa que actualment la gestiona, la presència de la llengua catalana s'ha anat arraconant fins a fer-la completament marginal.

Actualment, Ràdio Calvià, emissora municipal, mantinguda amb doblers públics, no compleix la legalitat vigent, ni la normativa sobre usos lingüístics... Ni tan sol compleix les bases del concurs i el contracte d'adjudicació.

La presència de la llengua pròpia de Mallorca ha quedat reduïda a un reducte folklòric. Una de les poques seccions que usa el català és una dedicada a l'ensenyament del català, heretada de l'anterior època de la ràdio municipal.

L'incompliment de la llei agafa trets més greus des del moment en que les persones catalanoparlants es veuen obligades a parlar en castellà ja que els presentadors no els donen en cap moment l'opció d'expressar-se en mallorquí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T, fa mes de 3 anys

Colonitzadors!!

Valoració:17menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

A les eleccions és a on s'ha de recordar totes aquestes infraccions per tal de que no hi accedeixin els forasters ni els eÑolistes i mentres tan, i fins que no es pugui fer una mani, que ningú sintonitzi amb aquesta emissora fins a enviar-la a "Ràdio Canvia"

Valoració:23menosmas
Per Jose antonio, fa mes de 3 anys

Feu-los fora cari.
El problema que teniu es el mateix que tenim al cinturò roig de Barcelona.

Valoració:21menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Jo vaig enviar un correu a l. OCB per demanar informació sobre l.Oficina de drets lingüístics i ni he tengut resposta. Així anam! Ni els nostres tenen el valor per ajudar-nos.

Valoració:23menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Una vergonya. La passada legislatura varen llevar la concessió de l'emissora a Ona Mediterrània i la varen donar al corresponsal d'El Mundo al municipi. L'ajuntament de Calvià incompleix sistemàticament la llei de normalització lingüística, impunement.

Valoració:28menosmas
Per Guillem, fa mes de 3 anys

S'ha de denunciar públicament, a on és el govern o el consell quan se'l cal?

Valoració:24menosmas
Per No tenen vergonya, fa mes de 3 anys

Com que els forasters han invadit i s'han fet els amos del municipi, ara el seu objectiu és carregar se la nostra llengua i la nostra cultura perque els hi molesten.

Valoració:30menosmas
Per Un vei, fa mes de 3 anys

L'empresa que gestiona la radio incompleix la legalitat vigent, la normativa lingüística, i fins i tot les bases del concurs i el contracte d'adjudicació, i no passa res,
A Palma, per exemple, els restauradors mai han complit amb la normativa de l'ocupació de la via publica.
Son dos exemples, i podrien posar moltíssims més, de com funciona la nostra societat, i com son els nostres polítics. Així ens va.

Valoració:28menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Aquest menyspreu a la nostra llengua finançat amb diners públics és intolerable. Patim un colonialisme que està acabant amb el nostre paisatge, llengua i tradicions. Penso que ja és hora que votem massivament als qui estimen aquestes Illes i no al contrari com estem fent ara. Alguns no es conformen amb venir a guanyar-se la vida, a més ens han d'escopir el seu fel a la cara, saben que callem i oferim l'altra galta, per això ho fan perquè nosaltres ho permetem. Ja està bé, home! Cal plantar-los cara amb la llei a la mà i exigir-li als nostres polítics que facin el seu treball en lloc de mirar cap a un altre costat quan el nacionalisme espanyol ens vexa.

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente