cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

MÉS per Llucmajor lamenta «la falta d'inversió» en els pressupostos de 2020

MÉS per Llucmajor ha lamentat «la falta d'inversió» en els pressupostos municipals d'aquest any 2020 i ha advertit de «l'amenaça del dèficit». Segons el portaveu de la formació al municipi, Miquel Serra, «no hi ha cap inversió prevista excepte les que es van aconseguir en la passada legislatura». Si bé, ha celebrat, el fet que aquestes es mantinguin «sobretot quan fa molt poc les van intentar desvirtuar i posar en dubte».

Serra ha al·ludit concretament a la millora de la senyalització de terme municipal, la plaça Reina Maria Cristina de s'Arenal, l'adquisició del teatre o l'eix cívic Gran i General Consell de s'Arenal.

Sobre el deute

D'altra banda, el portaveu dels ecosobiranistes del municipi ha lamentat que «es tenen zero euros per arreglar voreres, zero euros per parcs infantils, zero euros per a la millora i manteniment de jardins i zero euros a arreglar les voreres en mal estat».

La formació ha considerat «especialment greu» aquesta mancança
d'inversions i d'iniciatives quan la passada legislatura es va aconseguir reduir un deute que el 2015 era de més de 40 milions d'euros.

En aquest sentit, Serra ha assegurat que «si hi ha una gran notícia en aquests pressupostos és que per primer cop des que es recorda, no s'han de pagar interessos ni amortitzar deute», considerant «curiós» que en la presentació dels pressupostos l'equip de govern no esmentés aquest fet.

«Amenaça del dèficit»

D'altra banda, MÉS ha insistit que amb els pressupostos de 2020 tornen «fantasmes del passat», com la possibilitat de tornar a tenir dèficit en acabar l'any. Al respecte, Serra ha lamentat que «amb aquests pressupostos s'incompleix el Pla Econòmic Financer (PEF) amb el qual es van comprometre fa just cinc mesos».

A més, ha informat que, segons s'extreu del document, «tot indica que s'incomplirà la regla de despesa el 2019 i si no es fan retallades en la de 2020, a més els pressupostos 2020 no s'han presentat d'acord amb el pla enviat a el Ministeri d'Hisenda». «Incompleixen completament el seu PEF, ara ja no poden donar les culpes als altres i hauran d'assumir conseqüències i responsabilitats. Presenten un pressupost que planteja molts dubtes referents als ingressos i no ho diu MÉS, ho diu el servei d'intervenció i ho diria qualsevol persona que hagi analitzat l'estat d'execució de l'any anterior», ha afegit.

Per aquest motiu, MÉS per Llucmajor ha conclòs que amb aquests pressupostos «es posa en perill una altra vegada l'estabilitat econòmica municipal, amb un equip de govern incapaç de posar-se d'acord en les prioritats d'aquest municipi. On els personalismes i els egos fan inviable que surti res positiu. Uns pressupostos que no aprofiten la situació econòmica actual municipal».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.