algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Consell declara BIC el jaciment de termes romanes de Son Sard

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC), amb la categoria de zona arqueològica, al jaciment de les termes romanes de Son Sard, a Son Servera. Segons ha explicat en un comunicat la institució insular aquest dijous, el procés es va iniciar el 10 de maig de 2016, quan la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell va iniciar l'expedient.

«Ampliar el patrimoni cultural sempre és una bona notícia», ha indicat el vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant el debat de la proposta de declaració BIC. La intervenció arqueològica ha evidenciat l'existència de restes constructives d'època romana que es corresponen a unes termes que haurien format part d'un conjunt més ampli, possiblement una vila romana.

També s'ha constatat la presència de material ceràmic d'època romana en un jaciment de nova planta que es va assentar en una àrea ja habitada amb anterioritat a l'any 123 abans de Crist. La proposta d'acord aprovada aquest dijous en el ple estableix que per assegurar l'adequada conservació d'aquestes restes «s'han de complir les limitacions de tonatge a les carreteres que travessen el jaciment arqueològic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.