algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.58°
11°

El GOB carrega contra MÉS per «permetre convertir la Marina de Llucmajor en un parc fotovoltaic»

El GOB ha responsabilitzat a MÉS de la transformació que està sofrint la Marina de Llucmajor en la qual es contemplen projectes de creació d'un parc fotovoltaic a costa de l'ocupació d'un espai «d'altíssim valor natural i paisatgístic». Segons han assenyalat, és «evident» que pel Govern, i concretament per MÉS, «l'objectiu d'increment de producció d'energies renovables pesa molt més que la responsabilitat de la Conselleria de Medi ambient de vetllar per la conservació del patrimoni natural».

Així mateix, el GOB ha insistit en el seu suport al canvi de model energètic, a la implantació d'energies renovables i a l'abandonament de les energies fòssils, però sense repercutir en espais de gran valor natural i paisatgístic. «Consideram que la posició de Medi ambient, d'evitar la protecció com ZEPA de la zona central i més valuosa de la Marina per no interferir amb els projectes fotovoltaics, és altament irresponsable», han manifestat.

En aquest sentit, han lamentat que a més de les 75 hectàrees fins ara afectades per projectes fotovoltaics en la Marina, prop de 3.000 hectàrees «mereixedores de protecció» restarien vulnerables a futurs projectes, energètics o d'un altre tipus. Per això, des del GOB han reiterat la seva reclamació a Medi ambient de protecció per a la Marina de Llucmajor, «amb la declaració d'una ZEPA que respongui adequadament als valors naturals presents i que no es vegi condicionada per altres criteris com la política energètica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toniet, fa mes de 6 anys

El GOB ha perdut els papers definitivament. Ja no saben que han de fer per carregar contra Més. Sí a les plantes fotovoltaiques. Més fets i menys beneitura ortodoxa. Així no canviarem mai la dependència Energética.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente