algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

Nous atacs xenòfobs a Balboa: «Coge la patera y vete por donde has venido»

La pàgina de Facebook Mallorquins ha denunciat els diversos atacs que ha sofert el batle d'Alaró, Guillem Balboa. Aquest mateix dimarts, 12 de setembre, els mitjans de comunicació s'han fet ressò de la denúncia que Balboa ha interposat per l'aparició d'un cap de xot negre a casa seva. Aquest acte ha estat castigat per gran part dels veïnats i usuaris de les xarxes però molts d'altres encara han agreujat l'atac amb comentaris del tot condemnables.

Aquí alguns exemples dels comentaris sobre l'atac que Mallorquins ha publicat al seu perfil de Facebook:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Vicenç, fa mes de 6 anys

Tot el meu suport al senyor batle d´Alaró. Un honor tenir-lo entre nosaltres. Un exemple a seguir per a molts.
Vostè al manco te la dignitat de parlar la nostra llengua, d´estimar-la i fer-la seva. No com altres que es diuen mallorquins i no son mes que renegats d´aquesta llengua nostra, simples "forasters" sense empatia ni estimació a tot el que representa el sentiment mallorquí.
Força senyor Batle!!!!!

Valoració:3menosmas
Per yuan, fa mes de 6 anys

vaya vaya, qué tufillo racista y xenófobo se respira por aquí. Jjusto lo que se esta criticando, vaya tropa fascistoide!

Valoració:4menosmas
Per Racisme subtil, fa mes de 6 anys

Que el 90% dels detinguts per violència de gènere siguin homes, no vol dir que el 90% dels homes siguin maltractadors. Que el 100% dels partidaris de la superioritat de la raça ària siguin aris, no vol dir que el 100% dels aris siguin racistes ni supremacistes.
Que la major part d'insultadors tinguin llinatges forasters o escriguin en castellà, no vol dir que la major part de forasters o gent que escriu en castellà sigui racista.
Que la major part dels comentaris que hi ha més avall tinguin connotacions racistes, xenòfobes, supremacistes i que pretenguin utilitzar fets lamentables a favor de la seva causa, no vol dir que els mallorquins, catalanoparlants i sobiranistes siguiem racistes, xenòfobs i supremacistes com alguns dels comentaristes esmentats.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 6 anys


És ben significatiu: tots els insults són en foraster.

Els alaroners estam amb el batle nostre, en Guillem Balboa.

Aqueixa gent són carronya i res pus. Com el cap de xot.

Això sense parlar del nivell cultural que aqueixa purrialla demostren: per exemple, "haber" per "a ver".

Valoració:6menosmas
Per Luna Barceló, fa mes de 6 anys

Crec que és un acte d'una categoria de persones sense cultura i sense escrúpols, que potser ells són estrangers en aquesta terra, que no han nascut aquí i que ni tant sols coneixen la llengua i la història.
Pel que fa als llinatges jo pens que no és correcte parlar de qui els té castellans o d'altres indrets. Hi ha persones que de llinatge són Sánchez i poden presidir una institució ben catalana.
El que crec que s'ha de fer és culturitzar al poble des de els governs, les escoles, les associacions i per descomptat de de la família a no sentir rebuig visceral sobretot, envers a persones diferents a un mateix.
La xenofòbia és la pitjor xacra del món actual.

Valoració:5menosmas
Per Bernat Joan, fa mes de 6 anys

Benvolgut Tomeu Carrió, dubt molt que a tots aquests racistes els passi res. Si en Guillem Balboa no estigués tan ben compromès amb Mallorca, si no parlàs català i no s'hagués integrat -tan bé que és batle- a la societat mallorquina, potser algun "ciutadà del mon" sortiria a defensar-lo. Essent qui és i com és, com a mínim els estaments judicials no faran res de res. Una abraçada al batle i ciutadà compromès amb el país. I vergonya per als qui fan les piulades indignes!

Valoració:5menosmas
Per supos, fa mes de 6 anys

Un alcalde de Mallorca, sea de donde sea y como sea, tiene que respetar las leyes del país. Y la segregación de una parte de la nación por parte de unos aventureros, es totalmente ilegal.

Y este señor que tenga las ideas que tenga. Pero la ley es la ley y como ciudadano está obligado a cumplirla. ¿Cómo puede hacer cumplir si él apoya aventuras totalmente fuera de lugar?. Y si en algún momento se ha sentido ofendido o ninguneado, las leyes, precisamente, están para protegerlo.

Valoració:0menosmas
Per Estança, fa mes de 6 anys

Quina deshonra! Conviure amb intolerants! Aquests mallorquins s'han equivocat d'illa! Visca la tolerància!

Valoració:3menosmas
Per Cucala, fa mes de 6 anys

Entre els que el volen ofendre, no veig molts de llinatges nostrats, ni comentaris escrits en la nostra (i la de Balboa també) llengua.

Valoració:1menosmas
Per lila thomas andreu, fa mes de 6 anys

Tot el nostre suport a en Guillem, un mallorquí solidari, d'esquerres, feminista, sobiranista, que fa molt bona feina com a batle d'Alaró. Aquests comentaris i fets només mostren la mentalitat racista, i xenòfoba que hem de rebutjar radicalment. No els donem publicitat, no es mereixen ésser escoltats.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente