algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
17°

Calvià prohibeix exposar alcohol en les terrasses dels comerços

Demà, dijous 17 d'agost, entra en vigor la modificació de l'Ordenança d'estètica exterior que no permetrà l'exposició d'alcohol en les terrasses dels comerços ni les màquines tipus 'kickboxing', en el municipi de Calvià. D'aquesta manera, quedarà prohibida l'exposició de begudes alcohòliques en terrasses públiques i privades d'ús públic, així com en aparadors, mostradors o palets.

A partir del 31 de desembre (tal com es va acceptar a través d'al·legacions) els locals comercials estaran obligats a més a separar, a l'interior, les begudes alcohòliques de la resta d'articles, de manera que puguin ser tancades o ocultades fora de l'horari de venda al públic, és a dir, de les 12 de la nit a les 8 del matí, tal com preveu l'Ordenança municipal de foment de la convivència. A més, s'haurà de disposar de cartells a l'interior on s'informi els clients de l'horari en el qual està permesa la venda d'aquest tipus de begudes.

Així mateix, està prohibida la instal·lació de màquines recreatives de força, tipus 'boxer', 'kicker', kickboxer', 'arm wrestler', martell i anàlogues, en les terrasses públiques i en les terrasses privades d'ús públic dels establiments. Només podran mantenir-se les màquines que tinguin llicència fins al 31 de desembre.

La modificació de l'Ordenança d'estètica exterior és una mesura més que engega l’Ajuntament de Calvià per posar fre al turisme d'excessos i borratxera. En aquest sentit, a més de l'inici de tancament de locals que es dediquen a la prostitució, l’Ajuntament ha demanat al Govern mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè s'exclogui l'alcohol, o la prohibició en els locals d'oci d'ofertes com els ‘dos per un`, ‘happy hours’ o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia en què es restringeix el consum de tabac.

Aquí els cartells informatiu que ha fet arribar l'Ajuntament de Calvià:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.