algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

Porreres ret homenatge a les víctimes republicanes

Abans de marxar cada assistent ha agafat un clavell i l'ha dipositat dins la fossa comuna en honor a les víctimes homenatjades. | Consell de Mallorca
 

El Racó de la Memòria del cementeri de Porreres ha viscut aquest dissabte un emotiu acte en record de les víctimes de la II República. A l’acte, organitzat per l’Ajuntament i la comissió de Memòria Històrica de la localitat, hi ha participat centenars de persones.

Jaume Sansó, ha estat l'encarregat d'obrir l'acte institucional de recordança a les víctimes que lluitaren per la II República amb una petita xerrada sobre la història d'algunes de les víctimes de Vilafranca i recalcant la importància de que es continuïn investigant les fosses comunes per tal de recuperar la memòria d'aquell moment que segons ell «fou la represàlia del moviment feixista».

Posteriorment s'han llegit en veu alta els noms de les víctimes mentre s'ha dut a terme una ofrena floral per part dels assistents, associacions i institucions.

Entre els assistents hi han estat presents la consellera de Serveis Socials i Cooperació del Govern de les Illes Balears, el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado; el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, la batlessa de Porreres, Xisca Mora i membres de la corporació de l'Ajuntament i membres de l'associació de Memòria històrica.

Música i paraula

Després d'una breu interpretació musical, s'ha obert un torn de paraula on els assistents han pogut expressar els seus sentiments, pensaments i reflexions. Entre elles la presidenta de Memòria històrica, Maria Antònia Oliver, que ha promès continuar investigant i lluitat perquè els cossos dels familiars es puguin recuperar.  

 Jurado, en nom del Consell de Mallorca ha volgut recordar que «totes les víctimes del món, totes les persones, tenen tres drets fonamentals: Veritat, Justícia i Reparació»

La batlessa de Porreres, Xisca Mora han tancat amb un parlament. «Els hi devem a totes les víctimes i familiars, per la dignitat de qualsevol persona que cregui en la democràcia. Oblidar no dóna pau, dóna peu a l'horror que es torni a repetir un fet com aquest», ha assegurat.

Abans de marxar cada assistent ha agafat un clavell i l'ha dipositat dins la fossa comuna en honor a les víctimes homenatjades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.