algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Homenatge a Xirinacs en el marc de l'any Llull a Randa

El Grup Blanquerna ha organitzat per a aquest dissabte, 17 de desembre, un acte en el marc de l'any Llull a Randa.
El Grup Blanquerna ha organitzat per a aquest dissabte, 17 de desembre, un acte en el marc de l'any Llull a Randa, d'homenatge i recordança de la figura de Lluís Maria Xirinacs, mort l'agost de 2007 i que, precisament impulsà l'Espai de Formació política Randa. 
 
A l'acte hi intervendran, Carles Riera, un dels impulsors de l'escola Randa i actualment diputat de la CUP al Parlament de Catalunya; i l'historiador Pere Fullana. 
L'acte serà aquest dissabte 17 de desembre a les 16.00h a l'aula de Gramàtica del Santuari de Cura

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biel, fa mes de 7 anys

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Joan Mir i Mir tenia el mateix sentiment nacional que Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, etc.


Cadascun

d'aquests

és

un

lladre,

segons

na

"Bel".

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Intentare llegar pronto para evitar el caos circulatorio que se formara por la asistencia masiva al acto de homenaje a un señor que no se enteraba de nada.

Valoració:0menosmas
Per slort, fa mes de 7 anys

La cosa que molesta més els que escriuen en foraster en aquest fòrum, com a "trolls" que són, no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, allò que podem fer és no respondre'ls, deixar-los la puntuació en blanc i, molt millor encara, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no fa efecte.

Valoració:2menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

En fin, el nobel fracasado Xirinacs era un soberbio y por ello murió rabioso,como un perro.Tuvo mejor suerte la atropellaciclistas Muriel Casals.

Valoració:0menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


Un espècimen infra`humà que desitja (i ho fa públic) que qualcú "cremi a l'infern, els mallorquins el qualifam de "mala bèstia".

Aquest tros f'escòria és de la casta dels qui, durant la guerra dels tres anys, i tant d'una banda com de l'altra, varen assassinar milers de persones i varen escampar la desesperació.

Gent d'aqueixa nissaga, em va dir una dona vella manacorina, "varen morir rabiosos": en sé un que, a Mallorca, va morir devorat pels seus cans.

És una mala casta que no s'ha extingit.

Valoració:2menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Xirinacs se dio cuenta de que,hiciera lo que hiciera, todo era inútil y que Cataluña siempre sería lo que ha sido: una parte de España y jamás accedería a la independencia. Esta convicción le llevó al suicidio. Toda una lección para la gente que cree en imposibles absurdos, por muy maquillados que estén.

Valoració:0menosmas
Per yuan, fa mes de 7 anys

Xirinacs se declaró el mismo en la diada del 2002 "amigo de ETA", me pregunto qué pensaria de los origenes de los muertos de hipercor...

Valoració:0menosmas
Per Basta!, fa mes de 7 anys

Yuan, perquè no deixes de fer el ridícul pet aquí i t'en vas amb els teus disbarats al Diario de las Baleares?

Valoració:2menosmas
Per Yuan, fa mes de 7 anys

Este es el que se plantaba por la independencia??? Que perdida de energias...

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Xirinacs se suicidó sin llegar a ver la independencia de Cataluña (Como Muriel Casals) y llevó muy mal el que no le concedieran el nobel de la paz. Su suicidio fue el colofón de una vida fracasada e inútil. Espero que se esté quemando en el infierno donde se empeñó en ir por méritos propios.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente