algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Miquel Oliver: «L'odi etern que s'havien declarat el PP i el Pi de Manacor els ha durat 144 dies»

Miquel Oliver, en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

Després de la moció de censura presentada la setmana passada pel PI, el PP i l'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), l'Ona Matí d'Ona Mediterrània ha enterevistat aquest dilluns Miquel Oliver, l'encara batle de Manacor.

Poc més dels 100 dies han estat vostès al capdavant de la batlia de Manacor… Quina valoració en fan?
La veritat és que molt positiva, més que res perquè hem demostrat que una altra manera de fer política és possible. Sense privilegis. Crec que s'han fet coses molt simbòliques, però importants. Han quedat coses sense fer que crec que eren molt important per les manacorines i els manacorins.

Els ha sorprès la moció de censura per part del PP, el PI i els Independents de Portocristo?
Si he de ser sincer, el tema de la moció de censura era una possibilitat des del primer dia. El fet d'estar governant en minoria ens situava en una posició que en qualsevol moment es podien entendre les forces de l'oposició. Ens ha sorprès, més que res, el moment. En escassos 144 dies de govern és molt mal de fer tenir errors o fer polítiques que justifiquin una moció de censura. Les mocions s'haurien de dur a terme només quan hi ha un problema d'ingovernabilitat i quan és impossible de dur a terme un projecte. En 144 hem vist quines polítiques es duien a terme a l'ajuntament i de quina manera s'ha gestionat durant 12 anys Manacor, amb algunes pràctiques que potser han estat poc estètiques i poc ètiques. Són pràctiques que segurament no podrien qualificar-se de delictives, però si de poc elegants.

Per què creuen que arriba ara aquesta moció? Quins interessos creuen que hi pot haver darrere?
Basta fer una anàlisi del calendari ve ara i adonar-se que venen unes estatals el 20 de desembre. També basta veure que hi ha una aprovació de pressupost que havíem de dur al proper ple de novembre i també una aprovació que crec que és importantíssima i crec que és un dels motius principals que han duit a presentar la moció; l'aprovació del Pla General d'Ordenació. No és el mateix aprovar un pla amb les ratlles aquí o unes ratlles allà.

Diverses persones de Manacor ens diuen que algunes persones tant de la llista del PP com del PI manifestaven el mateix divendres en entorns més privats que havien rebut pressions per presentar aquesta moció...
La veritat és que a mi no em consta. Si algú ho ha fet, ho haurà fet a altres companys, a mi personalment no. El que sí que és cert és que des de la conformació del consistori el dia 13 de juny, han canviat les maneres i sobretot els arguments dels diferents partits. L'únic que ha mantingut la seva postura és el senyor Gomila (AIPC), que sempre ha mantingut que ell volia governar a qualsevol preu. Ell mateix ha dit en diverses ocasions que el fet de no tenir ideologia li permet pactar amb dretes i esquerres. Sí que és vera que hi ha hagut un canvi d'actitud del PI, que també havia expressat en més d'una ocasió d'entrar a governar, tant amb una part com amb l'altra. I el que també hi ha hagut és un canvi de la gent del PP. Després de treure només 4 regidors en les passades eleccions, venint de les anteriors (2011) en les quals va treure una majoria absoluta històrica, és curiosa la situació que es pot donar a partir del dia 4 de novembre, quan el gran perdedor de les eleccions del 24 de maig, serà el batle de Manacor.
També és curiós perquè segons ens havia anat arribant el PP tenia intenció de fer un poc de canvi intern, un poc de “purga” després dels mals resultats del 24 de maig.
També és curiós que aquests eterns enemics (PP i PI) que s'havien declarat odi etern, només els ha durat 144 dies.

El seu company, Joan Llodrà, regidor de l’ajuntament de Manacor, ha fet a través de les xarxes socials una sèrie de publicacions anomenades Motius per la moció de censura. Entre les quals hi veiem una que diu 103 factures a nom de Sa Xerxa que sumen 95.776,88 euros. Sense contracte ni conveni. O una altra que acompanyava un mapa i explicava que 5 quarterades situades devora les Coves dels Hams, a un quilòmetre de Portocristo, sempre havien estat sòl rústic. L'avanç de Pla General presentat poques setmanes abans de les eleccions pel PI i Independents per Portocristo la feia urbanitzable. Aniran a la fiscalia per a denunciar-ho?

Ho estem mirant i de fet no ho descartem. Aquesta gent ho tenen tot ben estudiat.
El fet del Pla General, hi ha algunes coses que eren més que sospitoses. Recordem que un avançament del pla general no té validesa legal, només és una declaració d'intencions. Haguéssim estat davant d'una irregularitat si aquest pla hagués anat a aprovació inicial.
I el fet de Sa Xerxa, és un fet molt clar de falta d'ètica i d'estètica. Durant anys l'empresa ha tengut una oficina i ha utilitzat diversos espais municipals a Portocristo sense cap conveni ni pagar cap lloguer. No deixa de ser una falta d'estètica que una empresa privada, gestionada pel germà del regidor Joan Gomila (AIPC), sigui la que estigui ubicada en unes instal·lacions municipals en aquestes condicions.

Com serà l’oposició que faran a partir del 4 de novembre?
Aquesta oposició serà amb la força i amb l'empenta de la gent que ens ha donat suport i amb el coneixement de com funciona l'administració i de com la feien funcionar. Ara com que ja sabem com feien funcionar l'ajuntament, serà una oposició que si ha de ser constructiva o serà, però també vetarem si s'ha de vetar alguna cosa o si s'han de denunciar males pràctiques, si ho trobem oportú. Trobaran a terme una oposició que vetllarà perquè les polítiques que es duguin a terme siguin beneficioses per l'interès general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ìdò sí., fa mes de 8 anys

Està comprovat que pesa més un saquet ben ple d'euros, o l'expectativa de poder-lo omplir, que l'odi etern. Els polítics ho tenen ben clar!

Valoració:-1menosmas
Per Pere.T.Picornell, fa mes de 8 anys

I el senyor Pastor ha dit res o s'ha pronunciat? després de com el tractaren a Manacor no fa gaire perillaria que no volgués ni ensumar el PP, i de sobte se junten a qualsevol preu amb els mercenaris dels AIPC per governar? llepant culs a qui no fa gaire el va enviar a porgar senyor Pastor i senyors del PI, poc hi crèia amb aquest partit, ara ja no és poc, és gens.

Valoració:2menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 8 anys

Amb aquesta eixida, el PI, haurà perdut vots. No només a Manacor, a tota Balears. Feia por que poguessin pactar amb PP i asseguraren que mai ho farien. Ara ja sabem que són uns mentiders. Esper que d'aquí a dia 4, s'ho hagin repensat. Aquesta haurà estat la seva mort i ruïna. Ara ja sabem que no ens podem fiar d'ells.

Valoració:5menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Aquí teniu les declaracions d'en Josep Palou:
https://twitter.com/joseppalou/status/657962148136624129

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 8 anys

Idò un destacat dirigent de l'Assemblea de Docents i membre de la UOB, Josep Palou, pensa que Manacor es mereix un Govern del PP. Quin personatge.

Valoració:-3menosmas
Per Manacorí empipat, fa mes de 8 anys

Vergonya, cavallers, vergonya!

Valoració:7menosmas
Per més enllà, fa mes de 8 anys

I repetesc no vos flipeu amb això de l'esquerra i la dreta nacionalista junts com a Catalunya. Estam a anys lluny de que això passi a Mallorca. De moment el Pi són tan espanyolistes com el PP, car, es fan dir regionalistes.

Valoració:19menosmas
Per més enllà, fa mes de 8 anys

a @I doncs, GRAN MENTIDA. La gran mentida dels partits "d'aquí". Aquesta gent del Pi de Manacor són ex-peperos i són la mateixa gent que sota les sigles del PP va governar Manacor durant 12 anys. Un govern molt obscur, gens transparent que va vetar moltíssimes coses durant 10 anys. Als 10 anys van declarar la guerra al PP local, es deien el nom de porc i ara pacten. Són uns hipòcrites i no mereixen més que un odi profund cap al Pi, que només pensen en si mateixos, pelotassos urbanístics i un bon sou. Ni llengua, ni país ni res.

Valoració:18menosmas
Per €€€, fa mes de 8 anys

Pperos i PIperos són la mateixa cosa. Sincerament, per parlar deix nacional incloent-hi el PI han d'anar ben fumat.

Valoració:19menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

El greu error, va ser no contar amb El Pi per governar les institucions. De totes formes, molt malament per aquest partit.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente