nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Jaume Servera: «Garantirem que els nins tenguin assegurada una menjada al dia durant l'estiu»

El nou batle de Sóller, Jaume Servera (MÉS), es marca com a objectiu prioritari combatre la pobresa, per això ha anunciat que destinarà places d'escoleta d'estiu a nins amb necessitats econòmiques perquè puguin alimentar-se dignament en un moment en què els menjadors escolars tanquen. Altres mesures de caràcter cultural, econòmic i ambiental són dins la llista d'actuacions previstes pel nou govern municipal, conformat per MÉS i PSIB. Servera ho ha explicat en una entrevista a Ona Mediterrània.

Quines són les primeres mesures que heu decidit dur a terme?
La mesura més urgent és la de destinar places d'escoleta d'estiu pels infants que acaben ara l'escola i a casa seva no tenen recursos econòmics suficients per alimentar-los en condicions. D'aquesta manera, volem garantir que aquests nins tenguin, almenys, una menjada vàlida durant l'estiu; cosa que abans podien rebre al menjador escolar, però que amb la finalització del curs s'esvairà.
A banda d'això, estam pendents de veure com estan els comptes municipals. Segur que demanarem una auditoria al Tribunal de Comptes del Govern, però, a més, si econòmicament és possible, també en farem una de paral·lela nosaltres.

Quins reptes haurà d'afrontar el nou equip de govern municipal?
En primer lloc haurem de combatre tot un seguit de situacions que no ens pareixen justes per a la ciutadania, que té unes necessitats bàsiques que han d'estar assegurades per les institucions. Volem un poble més just i això, per exemple, exigeix eradicar la pobresa energètica que viuen famílies del poble.  Els Serveis Socials asseguren que les condicions de vida d'aquestes persones són realment crues.

Quins projectes es planteja el nou executiu solleric?
Transparència, pressupostos justos, la defensa a ultrança i a mort de Muleta, la recuperació de determinats espais com el Port de Sóller i recuperar espais culturals com La Defensora. En aquest darrer cas, volem denunciar que tot i que hi havia doblers per recuperar-ne els interiors, l'equip de govern anterior (PP) ha passat del tema i no ha fet res. Ha quedat clar que no hi havia gens d'interès per la cultura, ni per la llengua ni per les arrels del poble. Nosaltres volem recuperar la inversió que ja estava prevista per la Conselleria i pel Ministeri per tal d'aconseguir un espai digne per les nostres necessitats culturals. La transparència és clau per a nosaltres, per això una de les primeres coses que he fet en arribar a l'ajuntament ha estat llevar unes vidrieres opaques que l'anterior batle havia col·locat per fer més complicat l'accés a l'oficina batlia. Ho hem fet com una manera simbòlica de fer entendre la visibilitat i l'accessibilitat de la institució; la batlia és de tots i tothom ha de poder venir a veure el batle. A més, altres mesures per impulsar la transparència són el fet que tant els sous públics, com les resolucions dels plens o qualsevol altre document es podrà veure a través del web de l'ajuntament com a punt de partida per promoure la participació ciutadana. Volem complir les condicions de la llei de transparència a finals d'any.

A banda, d'això, quines altres línies de feina us heu proposat des del punt de vista cultural i en relació amb la presència del català a les institucions?
Ja vaig deixar clar, en el meu discurs d'investidura, la meva intenció respecte a la reivindicació de recuperació del català. Nosaltres defensam la nostra llengua, que és la catalana, i la nostra cultura també catalana. La nostra exigència és que, en l'àmbit institucional, el català sigui present.

A què atribueixes el tomb electoral?
És molt bo d'explicar: ha estat per la prepotència i el menyspreu cap a la nostra cultura i les nostres institucions. No hi havia respecte envers els partits de l'oposició; se'ns ha menystingut per defensar coses tan senzilles com que la nostra llengua i cultura són catalanes. No hi havia hagut cap discussió entorn a aquest tema durant 30 anys, ells han creat tota la polèmica. A banda d'aquest aspecte, n'hi ha d'altres: les polítiques socials han estat inexistents i s'han dinamitat els Serveis Socials.

I què heu de dir respecte al pagament del túnel de Sóller?
Durant quatre anys no ens han tornat l'import del túnel i l'hem hagut d'assumir nosaltres. El retornament parcial de l'import dels trajectes per residents a Sóller mig any abans dels comicis, ens sembla una mesura totalment electoralista. Així com ho ha estat que els dos darrers mesos s'hagin dut a terme obres d'asfaltatge al túnel, mentre que en els tres anys i nou mesos restants no han fet res al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Ser carter no és res dolent. S' han de passar opisicións, la categoria és la d' auxiliar administratiu iavui dia, tots els carters ténen estudis i molrs, catrera universitària. Llei és ser un politic o un empressari corrupte.

Valoració:0menosmas
Per carter, fa mes de 8 anys

Enhora bona Jaume!!
es carter.

Valoració:-4menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Castella mos roba: Son níns, no son cunills i necessien menjar carn, peix, llegums. verdures, pasta, etc. tot bén cuinat i eb condicións higiéniqurs decents. Estaria bé que fóssin productes ecològics, però els productes son cars, i subvencionar aquest tipus d' agricultura srrà competència del futur Govrtn

Valoració:-2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Res de alimentar els nins amb menjars cuinats.

Productes consumits crus i de temporada com naps, ravanets, cogombros, avocados (alvocats), alls, ...
fruites com albercocs, bananes, cireres, dàtils, aranges, kiwis, figues, pinyes, síndria, meló, ...
aliments proteics i grassos com bessons crus, anous, pipes de gira-sol crues i sense sal, ...
i lo més important la aigua ha de esser de cisterna, de pluja, de neu o de manantials de alta muntanya, res de aigua potable amb fluor, cloro, nitrogenats, etc., aigua envasada en plàstics, ....
Res de aliments iradiats, tractats amb insecticides, etc.

Això són productes econòmics i que rarament no consumeixen per ignorància dels pares.

Valoració:-7menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

No s' han romput cap ou, però el teu PP no ho ha volgut fer, deixant que hi havés infants passant fam.

Valoració:6menosmas
Per ¿?, fa mes de 8 anys

Una menjada an es día durant s'estiu. ¿I aixo es tot? No t'has romput cap ou.

Valoració:-10menosmas
Per Endavant, fa mes de 8 anys

Quina vergonya a l'Europa del segle XXI qui hi hagi persones que puguin patir fam...Entrentant venga a gastar doblers en palaus de congressos, IB3, subvencions de tot tipus...Polítics que ens sobren 3/4 parts, senat a Madrid, consells...
I ens falten mestres, metges, ajudes a la dependència, i, el que més falta, es molta molta de vergonya.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente