algo de nubes
  • Màx: 13.39°
  • Mín: 8.51°
12°

Mossèn Pere Rosselló i Far, nomenat fill adoptiu de Santa Maria

8568
Mossèn Pere Rosselló i Far, amb el retrat que penjarà al consistori, durant l'acte protocol·lari. | Ajuntament de Santa Maria

Mossèn Pere Rosselló i Far ha estat nomenat fill adoptiu de la parròquia de Santa Maria. Nascut a Alaró va dirigir la parròquia d'aquest municipi durant trenta-dos anys. El Consistori ha volgut destacar la seua vàlua al municipi.

Rosselló, que va arribar a la parròquia l'any 1982, una vegada es va jubilar va quedar a viure a Santa Maria amb tota la seva família. Durant el seu discurs d'agraïment al Consistori, Rosselló assegurà que s'ha quedat a Santa Maria “per poder contemplar el blau del nostre campanar que, quan reflecteix el sol, ens converteix en un far que sempre m'ha guiat”.

L'acte protocol·lari va començar un poc abans de les 12 del migdia que la banda de música municipal el va anar a cercar a casa seva. La recuperació de la Banda Municipal és una de les moltes fites que el mossèn va aconseguir.

A la Sala de plens, després de llegir l'acta de proclamació, el mossèn va dirigir unes paraules d'agraïments en les quals va destacar “la feina de totes les persones que han col·laborat amb ell durant tots aquesta anys” i la “implantació que ha tengut tot el poble en les meves 'quimeres'”.

Rosa Vich, batlessa del municipi, va destacar que per a ella “és un honor i un orgull presidir aquesta corporació, ja que és la millor manera de fer-li arribar tot el meu agraïment com a batlessa i com a ciutadana”.

Vich va voler destacar que “més enllà del seu llegat, que és molt, la seva personalitat, la seva manera de fer, la proximitat amb tots els ciutadans i, per descomptat, la seva responsabilitat i dedicació amb el poble”.

Un exemple de la gestió que va fer Don Pere, segons ell consistori, és la gestió del testament de la Margalida Calafat Cabot, de Cas Metge Rei, que va permetre, en paraules de Vich, “quan avui Santa Maria tengui una residència, una biblioteca moderna i una escola de primària com cal”. “Sense la seva mediació res d'això seria possible”, va destacar la batlessa.

Empremta
El consistori ha destacat que l'empremta que ha deixat Don Pere és molt gran; ja que va recuperar les processons de Setmana Santa i la banda de música. També va reactivar tot el calendari litúrgic amb les festes de Santa Maria del Camí, el Pancaritat i la diada de l'àngel. A més la seva cura sobre el patrimoni va culminar amb una reforma integral de la Parròquia.

Duran l'acte, en el qual hi van assistir les diverses autoritats socials del municipi, es va descobrir un retrat pintat per l'artista local Maria Alomar que es penjarà a la Sala de Plens. Després es va fer una recepció a la Plaça perquè tots els santamariers poguessin compartir aquest moment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.