algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Barracons enmig del carrer a l'IES Santa Maria

Imatge de les tres aules modulars instal·lades aquesta setmana. | Antoni Pol

Els alumnes de l'IES Santa Maria estudiaran a partir del pròxim curs en uns barracons enmig del carrer. L'institut, que el curs 2014-2015 acollirà a un centenar més d'estudiants (275) que l'anterior, s'ha vist obligat a créixer cap a la via pública.

L'Institut d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec) instal·là dilluns les tres aules modulars després de realitzar un informe que determina la idoneïtat de la ubicació i en el qual s'insta a què l'Ajuntament instal·li pilons i tanques, segons han explicat fons d'Educació.

Per poder muntar les aules s'ha hagut de canviar la ubicació d'una parada de bus i fins i tot tallar els arbres que hi havia fins ara just davant de l'edifici principal.

L'IES Santa Maria, obligat a sobreviure amb aules modulars
Els curs passat quan l'IES Santa Maria acollia també els alumnes de l'IES Sant Marçal, les aules modulars s'instal·laren a un solar privat al costat del centre educatiu que actualment està ocupat una pista de pàdel, i pel qual s'havien de pagar uns 1.000 euros mensuals.

Però les aules modulars ja havien trepitjat els carrers de Santa Maria fa anys quan encara no s'havia construït el CEIP Melcior Rosselló i Simonet i Primària i Secundària compartien edifici.

El regidor de Via Pública i Obres Municipals, Nicolau Canyelles, ha assegurat que el consistori ja està treballant en les noves senyals viàries que s'han de pintar entorn de les aules arran d'un informe elaborat també per la Policia Local. Canyelles ha assegurat que “la seguretat és extrema” si bé ha reivindicat la necessitat de construir un nou institut al municipi perquè l'Ajuntament ja té el solar preparat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Sr.Voro : De acuerdo, usted nació valenciano, o sea en una región española, no en una parte integrante de los supuestos Países Catalanes. Dejemos aparte los sentimientos. Eso es un asunto estrictamente personal y respetable, lo cual no obsta para que históricamente el concepto de "Países Catalanes" no aparezca más que en unas teorías muy recientes y discutibles desde el punto de vista histórico. Saludos cordiales.

Valoració:0menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Senyor Salvador (en valencià, Voro), no era la meua intenció convencer-lo de res, tan sols un intercanvi d'impressions. El intent de comprendre als altres és d'allò més humà, donç du l'empenta de la curiositat, motor del coneiximent, jo també ho faig, però el detall m'apassiona, que hi anem a fer. Ho dic per la qüestió de sentir-se (jo em sec espanyol, jo em senc català...) jo no hem sent res, sincerament, és que vaig néixer valencià i això no ho he triat, no ho considere cap sentiment, és així i punt, i no em desagrada en absolut. Respecte als espanyols, tinc molts amics a espanya que són molt respectuosos amb la meva cultura cosa que em sebla el més normal del món. Salut.

Valoració:3menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Sr.Voro : El que los "Países Catalanes" sean objeto de debates en Parlamentos diversos no significan nada respecto a la realidad de los hechos. Conozco sus puntos de vista y no me va a convencer.Tengo los suficientes conocimientos de historia y, además, he vivido en Ciudad Real,Barcelona y Madrid, además de en Mallorca,claro. Siempre he intentado comprender a los demás. Si se trata de una cuestión de sentimientos, pues me siento español y mallorquín Respeto a los catalanes como hermanos españoles. Personalmente pienso que los nacionalistas intentan darnos gato por liebre, pero cada uno es libre de pensar como quiera.No mantendré polémicas con usted, sólo le doy mi opinión con el mayor respeto. Saludos

Valoració:0menosmas
Per voro, fa mes de 9 anys

salvador, diu vosté: "...entre otras cosas, se leer..."
Una cosa és saber llegir i altra molt diferent entendre allò que es llig.
Diu també que: ...los"Países Catalanes" jamás existieron... però el parlament Balear i les corts valencianes ho van dur a debat este hivern, una cosa que no existeix no es debateix, li dónen més importància a Espanya que ací. Això ja és prou significatiu. La història m'interesa el justet, m'intreresa més el ara i ací i el demà, no sóc historiador i la història normalment es escrita pels vencedors.
Respecte al DNI, hi pot haver escrit el que vullguen, el ben cert és que jo no l'he demanat, això li ho assegure, em ve impossat i és un tràmit administratiu, res més que això, un pur tràmit. Li agraisc molt el seu to respectuós envers la meua persona. salut.

Valoració:4menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Claro,Voro. Ellos y yo somos españoles, no catalanes. No me convencerás de tus quimeras.Tengo ya muchos años y,entre otras cosas, se leer. Cataluña nunca fue una nación y,desde luego, esos mitológicos "Países Catalanes" jamás existieron. Cataluña,Aragón,Valencia y Mallorca formaron la antigua Corona de Aragón.Eso lo se desde la Enseñanza Primaria de mis tiempos (Plan de 1953), y tambien se que con los Reyes Católicos se unieron Castilla y Aragón para formar España. No quiero aburrirte con esta perorata, sólo decirte que no me engañarás nunca. Por cierto, en mi DNI consta lo mismo que en el tuyo: ESPAÑA. Dicho todo esto con el mayor respeto del mundo. Una de las obras de misericordia espirituales es corregir al que yerra.

Valoració:0menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Salvador, precisament el que ens uneix a balers i valencians no és això... no sé si t'enadones...

Valoració:5menosmas
Per Toninaina, fa mes de 9 anys

Quan les instalaven els del PACTE les deieu · aules prefabricades. Quan les instalen els populars les deis BARRACONS. Quina cara.

Valoració:-2menosmas
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Valencianos o mallorquines, nos une el ser españoles. El hecho de que oficialmente en Balears se enseñe en catalán (lengua ajena a nosotros) es algo temporal, debido al capricho que en su momento tuvieron los funestos Cañellas y Munar (actualmente entre rejas), pero todo es susceptible de cambios.

Valoració:-1menosmas
Per Sac de gemecs, fa mes de 9 anys

Això és lo molt que li preocupen els nins. Molt més guapo amb la boca tancada. La propera vegada que li posin un micro al davant, podria dir: "avui no faré declaracions". Tots li agrairiem un munt, fins i tot guanyaria algun vot.

Valoració:7menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Ací l'únic que te "careto" de foraster ets tu, "Mallorquín", i de feixiste també, per cert. No m'he trobat mai foraster a les illes, tu si, o no es de veres, escanyolet?.
Els meus fills van a escola ací i n'estic ben content de l'educació que reben en català. I deixa de fer el babau amb això de "Panca","estas lejos de tu casa","vorito (quines confances, no?. A mi em poarles de Voro, moniato)", altres xorrades i respecta una mica més la gent i la cultura d'on vius
T'ho diré amb la teua llengua:
"Uno no es de donde nace, sino de donde pace"...

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente