algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La lluita dels grups autònoms contra Franco arriba avui a Felanitx en forma de documental

Cartell del documental.

Aquest dissabte es projectarà el documental ¡G.A.R.I!, que rememora en veu dels seus protagonistes part de la lluita armada contra els darrers anys de la dictadura.

La projecció començarà a les 20 hores i es realitzarà a l'Ateneu de Felanitx. Després tots els assistents podran gaudir d'un sopar d'estiu. L'acte està organitzat pel col·lectiu Arrels i compta amb la col·laboració de l'Ateneu de Felanitx.

L'argument
El 1974, sota el règim de Franco, a Espanya, els membres del MIL (Movimiento Ibérico de Liberación) s'arrisquen a ser condemnats a mort. Per intentar salvar-los, alguns grups d'acció es decideixen a unir forces en una xarxa anomenada GARI (Grups d'Acció Revolucionària Internacionalistes) i s'organitzen a Toulouse.

40 anys més tard, el director, Nicolas Réglat, que va créixer sota el secret d'aquesta aventura, aprofita la prescripció per donar la paraula als seus familiars i a altres antics membres dels G.A.R.I. Ells ens parlen d'aquella època, del segrest del banquer Suárez per exigir l'alliberament dels seus camarades, de les accions duites a terme per a lluitar contra la dictadura i de les conseqüències dels seus actes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.