nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El PI felicita Marratxí per no ferir de mort el petit i mitjà comerç

4510
Pastor advertí a la Cambra que el comerç forma part essencial del teixit social i econòmic de les Illes. | T. Ayuga.

Proposta per les Illes (PI) mostrà ahir satisfacció i alegria per la decisió de l'Ajuntament de Marratxí de renunciar a la declaració del municipi com a Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT).

Aquest tema preocupava el partit de Jaume Font i Josep Melià, que havia advertit en nombroses ocasions que la declaració, que permetia l'obertura de les grans superfícies en diumenges i festius, suposava un “cop baix i letal” per al petit i mitjà comerç.

Així, després de mesos d'incertesa, el PI està satisfet perquè les intencions manifestades pel batle Tomeu Oliver finalment no fructificaran, malgrat que pot ser que aquest fet just tengui un caràcter temporal.

El vicepresident de la formació i diputat, Antoni Pastor, dugué a la Cambra aquesta qüestió, on criticà que unes mesures que enforteixen els forts i afebleixen els més dèbils crea un clima d'inseguretat que no contribueix de cap manera a la recuperació econòmica de les Illes. En aquest sentit, que el consistori faci marxa enrere en la decisió és considerat pels regionalistes com una "petita victòria".

En tot cas, el PI manté la guàrdia alta en relació amb un altre projecte que preocupa els empresaris illencs, i que ha estat posat com a argument per a explicar la retirada de la proposta del consistori marratxiner. Aquest és la nova Llei de Comerç que s'ha d'aprovar en breu.

Sobre això, el partit recorda a l'executiu que el petit i mitjà comerç no és només una font important de llocs de feina, sinó que també ajuda a construir el caràcter i el teixit socio-econòmic d’aquesta comunitat. "Uns valors que haurien de ser suficients per impulsar lleis que promocionin els negocis nascuts a Balears", asseguren fonts de la formació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Molta sort i llarga vida al PI!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente