cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
22°

Alternativa per Pollença exigeix la regularització dels apartaments de vacances

3504
Alternativa per Pollença exigeix la regularització dels apartaments de vacances després que la guàrdia Civil hagi alertat del seu risc per a la seguretat dels turistes i inquilins. | Arxiu

Alternativa per Pollença exigeix la regularització dels apartaments d'ús vacacional en considerar que podem patir greus problemes de seguretat. La formació, que assistí la setmana passada a una reunió entre les immobiliàries del municipi i la Guàrdia Civil per analitzar aquesta problemàtica, assegura que els establiments no es regeixen per la Llei Turística i que, per tant, no estan obligats a donar-se d'alta al registre d'hostatgeria.

La formació local explica que la Guàrdia Civil considera aquests tipus d'establiments “un blanc fàcil” per als lladres. De fet, segons el partit de l'oposició, l'Institut Armat argumenta que els delinqüents internacionals aprofiten per allotjar-se en aquests tipus d'establiments perquè passen “totalment desapercebuts” i aprofiten la sortida dels turistes per buidar els habitatges.

Registre d'hostatgeria
La Guàrdia Civil, segons considera Alternativa, exigeix a les immobiliàries que donin d'alta els habitatges en el registre d'hostatgeria, el que permetria introduir l'aplicació estatal de control de viatgers. Ara bé, segons haurien argumentat les immobiliàries els arrendaments d'aquests tipus d'establiments es fan d'acord amb la Llei d'Arrendaments Urbans i no amb la Llei Turística.

En aquest sentit, les immobiliàries s'haurien negat a registra-se en l'àmbit de l'hostatgeria, reclamant per poder fer-ho una autorització de la Conselleria de Turisme. Els membres d'Alternativa reclamen la intervenció dels tècnics del Govern i exigeixen la regularització d'aquests tipus d'establiments per tal de fer front als problemes de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.