cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

La quadribarrada és declarada símbol oficial d'Inca

Inca tornà a celebrar divendres a la nit la Festa de l'Estendard. | Antoni Pol

La senyera de les quatre barres és, des de divendres, un símbol oficial d'Inca. El Ple del consistori va aprovar per unanimitat una proposta de MÉS que textualment declara “la senyera de les quatre barres símbol oficial d'interès local” del municipi.

Amb l'aprovació d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament, presidit pel batle Rafel Torres (PP), es converteix en el primer de l'Illa que d'alguna manera planta de cara a l'esperit de la Llei de Símbols que el Parlament va tramitar la setmana passada i l'objectiu de la qual era evitar que els col·legis poguessin penjar lliurement l'ensenya quadribarrada. Caldrà veure si finalment les escoles de la capital del Raiguer podran exhibir-la legalment.

L'oposició (Més i PSOE) assegura que sí, però el PP diu que només podrà fer-se en edificis municipals. El text aprovat va ser fruit del consens. Més i PSOE van exposar la seva intenció d'aprovar que tant la cuatribarrada com “qualsevol altra manifestació simbòlica aprovada pels col·legis” del municipi fossin declarades símbols d'interès local. Tanmateix, els Independents van expressar dubtes respecte a aquest punt, i també el PP, pel que Més va accedir a eliminar-lo i no es va aprovar.

Els 'populars' també pretenien inicialment suprimir la referència que feia el text al llaç quadribarrat, però Més es negà. Encara que finalment els 'populars' van votar a favor de la proposta, el cert és que van marcar distància respecte a la resta de partits. Felip Jerez, el regidor que va defensar la posició del PP, va considerar que “els espais públics no poden ser usats per fer resistència” i va dir que els símbols “han de servir per unir i no per dividir”. Així mateix, va necessitar que la bandera cuadribarrada forma part “de la nostra cultura”.

En aquest sentit, la moció diu que la senyera “és un símbol tradicional de la identitat de Mallorca" que "des de l'edat mitjana està demostrada l'existència de la cuatribarrada a l'escut d'Inca”. Tal com ja va anunciar Més, la moció aprovada a la capitl del Raiguer es presentarà en els altres ajuntaments de Mallorca. Podria passar que, com ja va succeir amb la llei de Funció Pública o amb el TIL, altres consistoris governats pel PP amb majoria absoluta aprovin el mateix text i, d'aquesta forma, es desmarquin de José Ramón Bauzá.

Festa de l'Estendard
D'altra banda, Inca tornà a celebrar divendres a la nit la Festa de l'Estendard. L'acte va transcórrer com s'esperava, seguint el protocol d'altres anys. Els parlaments d'aquest any van ser a càrrec d'Antònia Fornés, expresidenta de l'OCB d'Inca, i de Jaume Mateu, president de l'OCB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sonia, fa mes de 9 anys

Catalanisme de Mallorca = Cuatre replegats = cuatre matats.. = cuatre renegats de sa NOSTRA TERRA... cuatre venuts en es principat...enemics de sa nostra cultura..!!

Tornau-vos a Cacalunya i deixau d´emprenyar a ca nostra!!!

Som Mallorquins Som Balears.. !!

Valoració:-3menosmas
Per Sonia, fa mes de 9 anys

Catalanisme de Mallorca = Cuatre replegats = cuatre matats.. = cuatre renegats de sa NOSTRA TERRA... cuatre venuts en es principat...enemics de sa nostra cultura..!!

Tornau-vos a Cacalunya i deixau d´emprenyar a ca nostra!!!

Som Mallorquins Som Balears.. !!

Valoració:-1menosmas
Per emigranteindependentista, fa mes de 9 anys

Em igrante y mallorquin.Os sujiero mireis una pagina de facebook se llama Asociacion Sumate compuesta por castellanoparlantes que orgullosos de sus origenes espa;oles defienden la Indepen dencia de Castalunya.Hemos de defender el futuro de nuestros hijos y nietos y les Illes aportamos mucho mas de lo que recibimos al Estado y encima enfrentandonos con los catalanes con los que hay una historia comun y unas relaciones comerciales buenisimas,O no os acordais de donde nos vino el agua cuando tuvimos sequia.Cada dia mas claro tengo que lo que nos interesa son los Paisos Catalans me siento ciudadano de les Illes y del Paisos Catalans

Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Amics de dBalears, no és tan complicat: QUADRIBARRADA. Ni cuatribarrada, ni cuadribarrada, ni quatribarrada...

Valoració:8menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

Mientras no la cuelguen en las fachadas de nuestros edificios públicos, como si la declaran la octava maravilla.

Que la saquen en procesión, como los de la foto.

Valoració:-21menosmas
Per Taltabull, fa mes de 9 anys

No, emigrante, Dolça, mallorquí, i demés. És que el vostre pensar i fer és d´una minoria radical. La democràcia posarà les coses al seu lloc, ben aviat ! Balears, ben amunt !

Valoració:15menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

Sempre hi ha un gosador que cantà li ve de vena,
i als joves els ensenye aquella bella cansò.
Tant es ara com abans perque això ja ve d'enrera,
nomes hi ha una senyera pels Paissos Catalans.
Gracies Biel Majoral, per lo que has petit, i per lo que has fet i encara fas.¡ Salut i molts d'anys ¡

Valoració:31menosmas
Per Inquer, fa mes de 9 anys

Si l'escut d'Inca és símbol oficial i pot estar a les façanes de tots els edificis d'aquest municipi, ara també la quadribarrada ho és. Qui té nassos de despenjarla?

Valoració:22menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

El 2014 serà l'any de la declaració de les quatre barres com a símbol oficial a cada ajuntament.
Això aconsegueix don Talibauzán amb la seva paranoia antimallorquina.
Visca Mallorca lliure de la dictadura espanyolista!

Valoració:43menosmas
Per mosca collonera, fa mes de 9 anys

Jo diria que aquesta notícia és una innocentada.

Valoració:-44menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente